Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boyscouts viert jaardag met kampactiviteiten

Boyscouts viert jaardag met kampactiviteiten

05/09/2019 05:28 - Van onze redactie

Boyscouts viert jaardag met kampactiviteiten

Foto: facebook  

PARAMARIBO - Rond tweehonderd padvinders van zeven groepen doen mee aan een kamp voor boyscouts in Kraka. Het kamp, van 1 tot 8 september, is een van de activiteiten rond 95 jaar scouting in Suriname.

De verkenners en oudere scouts zijn zondag aan het kamp begonnen en de welpen arriveren donderdag in Kraka en verblijven er tot en met zondag. De officiële opening van het kamp heeft maandag plaatsgevonden.

"Gekleed in uniform hebben de scouts hun kampdas in ontvangst genomen met daarop de tekst '95 jaar scouting'", zegt hoofdkwartiercommissaris verkenners Wilgo Koster, die tevens de leiding heeft. Hij wordt bijgestaan door hopman Ivan Jodiwongso.

Nadat de groepen zich hadden aangemeld zijn ze begonnen met het opzetten van hun tenten, de inrichting en het maken van pionier-objecten voor hun dagverblijf. Op de derde dag hebben ze in een workshop de vriendschapknoop leren maken.

"Dit gebeurt als teken dat de scouting-groepen van Suriname de gelederen sluiten. De positieve krachten bundelen om scouting voor onze jeugd goed te maken en uit te dragen", vertelt Koster. Omdat klimaatverandering onderdeel vormt van het kamp hebben de patrouilles en vleugels kunstwerken gemaakt van materiaal uit de natuur.

"Er zijn prachtige presentaties gegeven en ook is een yell gepresenteerd die betrekking heeft op de natuur. Op de vierde dag zijn de scoutingtechnische activiteiten in spelvorm getoetst." Een speurtocht met daarin verwerkt een community-activiteit en in de avond diverse spelen."

Op de vijfde dag hebben de verkenners een 'zwerftocht'. Zij zullen ongeveer tien kilometer te voet afleggen en op een primitieve manier koken. Verder volgt er een cook-out met daarbij uitwisseling van maaltijden. De activiteiten worden zaterdag afgesloten met kampvuur en de dag daarop keert de groep terug naar Paramaribo.

Op 29 juli was het 95 jaar geleden dat de Surinaamse Scouting is opgericht. Dokter Rademaker werd de grondlegger van Scouting in Suriname toen hij met een aantal jongens de eerste padvindersgroep oprichtte met de naam de Paarse Dassers. In de loop der jaren volgden meer groepen.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina