Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lie wil tafeltennissport wakker schudden

Maurice Lie wil tafeltennissport wakker schudden met clinic

05/09/2019 16:57 - Guillano Bruce

Maurice Lie (l) tijdens een potje tafeltennis. Volgend week organiseert de meervoudig landskampioen een clinic.

Maurice Lie (l) tijdens een potje tafeltennis. Volgend week organiseert de meervoudig landskampioen een clinic. Foto: Facebook Maurice Lie  

PARAMARIBO - Maurice Lie is op vakantie in Suriname maar wil van rusten voorlopig niets weten. De meervoudig landskampioen tafeltennis heeft besloten de tafeltennissport een duw in de rug te geven met een clinic die maandag begint. Het idee om de lessen te verzorgen komt niet uit de lucht vallen.

Lie vertrok vijf jaar geleden naar Nederland waar hij zijn tafeltenniscarriére voortzet en studeert en is geregeld met vakantie in Suriname, maar dit keer viel het hem op dat de tafeltennissport in slaap gesust is.

"Er is niet echt veel beweging meer wat betreft tafeltennis in Suriname", valt hem op. "Er worden niet echt zoveel toernooien meer georganiseerd en dat kan maken dat de tafeltennissers interesse in hun sport verliezen en een andere sport gaan beoefenen. Een paar jongens die ik ken zijn om die reden nu overgestapt naar tennis omdat er daar wel competitie is."

Om het bloeden te stelpen gaat Lie volgend week met een tafeltennisclinic van start. Wat de organisatie van de clinic betreft is alles zo een beetje in kannen en kruiken. De locatie, de zaal aan de Zinniastraat, staat al vast en ook de eerste lesdag op maandag 9 september is al geprikt. De rest hangt vooral af van het aantal inschrijvingen. "Iedereen is welkom, van begionners tot gevorderden."

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de Facebook-pagina van Lie. De eerste lesdag is gratis. "Bij interesse voor de volgende lesdagen wordt een kleine vergoeding gevraagd voor onderhoud van de zaal en het gebruikte materiaal. Deze lessen zelf worden geheel vrijwillig verzorgd", laat Lie weten.

Het is niet de eerste keer in zijn vakantie dat Lie een tafeltennisactiviteit organiseert. In augustus verzorgde hij een trainingskamp.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina