Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rusland vraagt te letten op ‘pionnen’

Rusland vraagt samenleving om ‘pionnen’ in de gaten te houden

05/09/2019 07:19 - Merredith Bruce

NPS-voorzitter Gregory Rusland.

NPS-voorzitter Gregory Rusland. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - NPS-voorzitter Gregory Rusland vraagt de samenleving om ‘pionnen’ die betrokken zijn bij activiteiten die de toekomst van Suriname schaden, goed in de gaten te houden. “Het zijn dezelfde pionnen die steeds weer terugkomen bij elke deal die niet goed is voor dit land”, sprak hij dinsdagavond tijdens een wijkvergadering te Welgelegen.

Op nadere vragen van de Ware Tijd op wie hij precies doelt, blijft de NPS-voorzitter vaag. "Voor goede verslaggevers is dat voer voor onderzoek om na te gaan en verbanden te leggen. Ik denk dat ik genoeg heb gezegd wat dit betreft", houdt hij zich op de vlakte.

Rusland verwees onder meer naar de Alcoa-deal en de ontwikkelingen bij de SLM met name het besluit van de vliegmaatschappij om met Boeing in zee te gaan. De ontwikkelingen rondom de Alcoa-deal zijn volgens hem een van de voorbeelden die aantonen dat het eigen belang boven het algemeen belang wordt gezet.

Hij heeft de aanwezigen voorgehouden dat er de komende periode nog meer dingen zullen gebeuren die onder deze noemer geplaatst kunnen worden. Volgens de voorzitter kan dit alleen veranderd worden, als de huidige regering wordt weggestemd en de NPS de ruimte wordt geboden om weer het stuur over te nemen. "Wij hebben het al bewezen. De NPS is geen perfecte partij, maar wel de partij die het het best heeft gedaan."

Frank Lo Kim Lin, bestuurslid van de afdeling Paramaribo en bewoner van Welgelegen, voerde de aanwezigen terug naar de periode waarin de Nieuw-Frontregering de macht overnam en de economische ontwikkeling die zich daarna voordeed.

Als hoogtepunt verwees hij naar het moment toen door "drie markante figuren" (Hildenberg, Telting en Venetiaan,...red) de Surinaamse gulden werd vervangen door de Surinaamse dollar. "Dit geef ik u mee om te beoordelen suma kan set a kondre disi." Lo Kim Lin stelt dat al het goede werk van de toenmalige regering teniet is gedaan door de huidige.

Charles de Back, voorzitter van het ressortteam Welgelegen, zei de aanwezigen dat iedereen nodig is om het werk van de partij voort te zetten. Hij vroeg zijn gehoor om zich niet te schamen om een NPS-vlag te plaatsen bij hun woning. "Mijn vlag staat er al twintig jaar."

Rusland zegt dat de partij zich niet laat intimideren door het vlaggengeweld van de NDP en ook niet door de mediaprogramma's van de regering. "Deze regering heeft het bijzonder slecht gedaan. Als je logisch nadenkt, weet je dat het zo niet door kan gaan en dat er een verandering moet komen."

De NPS geeft op 28 september tijdens een feestvergadering de kick-off voor haar verkiezingscampagne. Eerder deze maand houdt de partij een aantal wijkvergaderingen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina