Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Standhouders highway willen nog niet weg

Standhouders highway willen nog niet weg

05/09/2019 08:47 - Gilliamo Orban

Kraampjes aan de Martin Luther Kingweg.

Kraampjes aan de Martin Luther Kingweg. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Hoewel er een levendige handel bij de standhouders langs de Martin Luther Kingweg plaatsvindt, kan daar straks een einde aan komen. De werkzaamheden van de aanleg van een nieuwe highway zijn in volle gang. De standhouders blijven op het standpunt dat ze hun stand pas zullen ontruimen wanneer de werkzaamheden in hun directe omgeving plaatsvinden.

"Ik heb begrepen dat het gedeelte waar er veel stands zijn pas na de verkiezing geasfalteerd zal worden. Maar als ik zie dat ze mijn stand naderen, zal ik die verplaatsen", zegt fruitverkoper Mohamed Ismail tegen de Ware Tijd.

Hij wil op de huidige locatie blijven, om zijn klantenkring. "Als we niet meer mogen verkopen, moeten we weer een goede plek vinden. Ik kan niet zomaar van hier weggehaald worden, want ik betaal jaarlijks SRD 3.000 aan belasting."

Ook standhouder Sonny Parmesar wacht af. "Er was met de bestuurdienst en Dalian (het asfalteringsbedrijf,red.) afgesproken dat wanneer begonnen zou worden met werkzaamheden in de buurt, we onze stands moeten afbreken." Hij hoopt dat hij zijn stand weer mag opzetten wanneer het project is afgerond.

"Anders gaat dit broodverlies voor me betekenen. Ik ben al bijna acht jaren op deze locatie en ik heb mijn vaste klanten." Parmesar heeft gehoord dat er bij het gedeelte waar veel stands aan de Martin Luther Kingweg staan niet op korte termijn zal worden gewerkt.

De standhouders hebben al in 2017 aanmaningsbrieven gekregen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) om te verhuizen, maar hebben deze brief genegeerd, omdat ze anders geen inkomen hebben.

Toenmalig districtscommissaris Remy Pollack van Paramaribo Zuid-West had enkele locaties voor hen op het oog. De bedoeling was dat de mensen zich daar zouden vestigen. De vervanger van Pollack, Eric Grauwde, was niet bereikbaar voor een reactie.

Er wordt al nabij de Higwaymarkt gewerkt. Volgens Gangapersad Sewdin, voorzitter van de stichting Ontwikkeling Tout Lui Faut, Highway en Omgeving, die de markt beheert, hoeft deze - ook niet gedeeltelijk - ontruimd te worden. "Er was nooit sprake hiervan. De markt is hier een begrip met honderd stands. We bestaan al 25 jaar."

Er is volgens hem in juni gesproken met OWT&C en de bestuursdienst van Wanica. De weg zal vlak langs de markt lopen en slechts een strook van 75 centimeter zal de markt van de weg scheiden. "Er zullen vangrails geplaatst worden in het kader van de veiligheid", aldus Sewdin.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina