Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verzakkingen Derbystraat worden dit jaar aangepakt

Verzakkingen Fred Derbystraat worden nog dit jaar aangepakt

05/09/2019 22:04 - Cheflin Paulus

Verzakkingen Fred Derbystraat worden nog dit jaar aangepakt

Foto: Cheflin Paulus  

PARAMARIBO - Weggebruikers die dagelijks over de Fred Derbystraat rijden weten als geen ander hoe voorzichtig men moet zijn bij wegverzakkingen nabij de kruising met de Anton de Komstraat. De verzakkingen zijn gevaarlijk. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) wil volgens hoofdvoorlichter Neville Pengel nog dit jaar beginnen met herstelwerkzaamheden. De exacte aanvang hangt af van het moment waarop de werkzaamheden aan de Zwartenhovenbrugstraat afgerond zijn.

De redactie sprak enkele omwonenden die dagelijks getuige zijn van de gevaren die de wegverzakkingen met zich meebrengen. Zij stellen dat de situatie door de jaren heen erger is geworden. Een gepensioneerde man vertelt dat hij dinsdag nog zag hoe een auto van de weg raakte omdat de bestuurder bij zo'n verzakking vermoedelijk de controle over het voertuig verloor.,

"In de middag zit ik hier op het balkon en ik zie dat veel mensen door die verzakking gaan met snelheden. Personen die niet weten hoe diep de weg is, rijden snel en kunnen niet afremmen wanneer ze die kuilen zien. Daardoor zijn onder meer schuttingen en andere voertuigen hier geramd. Dat gebeurt al jaren. Ze hebben de weg eens hersteld, maar het is volgens mij niet goed aangepakt. Hoe kan het anders dat er zulke grote verzakkingen ontstaan?"

Pengel zegt dat de verzakkingen voornamelijk te maken hebben met verouderde duikers onder het asfalt. Daarnaast is de weg aangelegd op een sloot. "Het probleem is bekend bij het ministerie. Het zal worden aangepakt, maar de weg moet daarvoor volledig afgesloten worden. Voordat wij dat kunnen doen moeten wij de werkzaamheden aan de Zwartenhovenbrugstraat afronden. Anders krijgen wij lange files."

Ook nabij de kruising van de Gemenelandsweg is er in de Fred Derbystraat weer een verzakking, terwijl twee jaar geleden het wegdek daar is hersteld. Dat gebeurde nadat buurtbewoners aandacht gevraagd hadden van de autoriteiten voor een kuil in de weg. Zij plaatsten in het gat een aangeklede pop om aandacht te trekken.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina