Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Wij proberen backtrack ordelijk te laten verlopen’

‘Wij proberen backtrack ordelijk te laten verlopen’

05/09/2019 03:17 - Beta Debidien

De ‘back track' in Nickerie.

De ‘back track' in Nickerie. Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - “Wij proberen de backtrack over de Corantijnrivier zo ordelijk mogelijk te laten verlopen. Natuurlijk houden we rekening met alles, maar wij geven hier de richtlijnen aan de honderden mensen die dagelijks gebruikmaken van deze gedoogde illegale route”, zegt booteigenaar Dewiednandan ‘Pee’ Baidjoe in gesprek met de krant.

Hij onderhoudt samen met drie andere Surinaamse en twee Guyanese collega's de route. Baidjoe weerspreekt dat er sprake is van een chaotische situatie bij de backtrack. "We hebben instructies van de overheid en letten ook op dat er geen negatieve praktijken zoals smokkel plaatsvinden. Maar we hebben het recht niet om te gaan kijken in de tassen van de passagiers."

De vervoerder merkt op dat de politie regelmatig controles uitoefent op de Corantijnrivier en dat boten midden op de rivier aangehouden worden. "De Maritieme Autoriteit Suriname heeft onze boten recent gekeurd en we volgen de instructies nauwkeurig op. We willen echt niet dat zaken mislopen op de route en houden ons aan de afspraken met de overheid."

Baidjoe denkt dat de drukte bij de backtrack zal aanhouden tot de Canawaima-veerboot eind september weer wordt ingezet. Passagiers die reizen via de backtrack vinden het vermoeiend om meer dan dertig kilometers af te leggen naar South Drain voor het laten afstempelen van hun paspoort.

"De overheid zou moeten komen met een controlepost bij de oversteekplaats aan Surinaamse zijde, waar alle reizigers hun paspoorten kunnen laten afstempelen. Baidjoe zegt dat niet alle reizigers naar South Drain hoeven om hun paspoorten te laten afstempelen.

Surinamers die ergens in Berbice in Guyana of dicht bij de grens verblijven, hoeven namelijk niet met een paspoort te reizen, maar mogen op vertoon van hun identiteitskaart oversteken. "Dat geldt ook voor Guyanezen die voor zaken oversteken naar Nickerie en niet mogen doorreizen naar de stad."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina