Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Arbiter-instructeurs volgen Fifa-cursus

Instructeurs voetbalarbiters volgen cursus in Guatemala

06/09/2019 22:27 - Marinio Balsemhof

Voetbal arbiterinstructeurs volgen opleiding

 

PARAMARIBO - Twee instructeurs van voetbalarbiters, Jagny Anderson en Ramon Louisville, volgen momenteel in Guatemala de loodzware vierdaagse cursus FUTURO III FIFA Technical Instructors. De wereldvoetbalbond Fifa leert instructeurs uit verschillende landen hoe zij arbiters moeten opleiden en hoe zij mensen moeten interesseren om arbiter te worden.

De nadruk ligt tijdens de cursus op handsbal, buitenspel, tactische overtredingen, overtredingen rondom en in het strafschopgebied en de beoordeling van situaties. Anderson vertelt vanuit zijn hotel in Guatemala City dat de cursus zwaar is. "Het is erg intensief. Zeven uur 's ochtends moet je je kamer al uit, omdat je acht uur 's ochtends al in het stadion moet zijn. Dan ben je tegen 1 uur weer in het hotel, waarna je van drie tot half acht 's avonds in de klas zit."

De cursisten krijgen ook huiswerk mee en zijn na terugkeer in hun kamer zeker tot middernacht bezig. Zo kregen zij woensdagavond 24 clips met voetbalsituaties mee om te beoordelen. Hun bevindingen hebben zij donderdag gepresenteerd.

De instructeurs verlieten de klas vrijdag eerder, om naar de Nations League-wedstrijd tussen Guatemala en Anguilla te gaan. "Als je huiswerk hebt en het moet voorbereiden wil dat zeggen dat je om twaalf uur nog niet slaapt, omdat het in groepsverband gebeurt", aldus Anderson. Hij en Louisville keren zaterdag terug in Suriname.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina