Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Granman en gemeenschap getraind in planttechnieken

Granman en gemeenschap getraind in plantvermeerderingstechnieken

07/09/2019 21:27

Een plantdeskundige van LVV geeft uitleg aan granman Aboikoni en enkele dorpelingen.

Een plantdeskundige van LVV geeft uitleg aan granman Aboikoni en enkele dorpelingen. Foto: NII  

PARAMARIBO - Albert Aboikoni, het groot opperhoofd der Saramaccaners, is samen met zijn dorpsgemeenschap getraind in verschillende plantvermeerderingstechnieken. Zaterdag was een team van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) bezig de bevolking bewust te maken van de verschillende mogelijkheden in de agrarische sector.

De leider der Saramaccaners vroeg minister Parmessar ondersteuning bij de ontwikkeling van het dorp. De minister vaardigde hierna een technische ploeg af, die het opperhoofd moet bijstaan in het opzetten van verschillende actiepunten ter ontwikkeling van de agrarische sector van het dorp.

Aboikoni participeert zelf ook in deze training die gericht is op het aanleren en toepassen van plantvermeerderingstechnieken. De granman geeft aan dat hij zeer ingenomen is met de wijze van overdracht vanuit het ministerie, aldus het NII zaterdag in een persbericht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen