Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname gastland Caribische ICT-week

Suriname gastland Caribische ICT-week

08/09/2019 06:05 - Amanda Palis

Innovatie e-ID cards op voorgrond ICT-Week

 

PARAMARIBO - Suriname dient voor de tweede keer als gastland voor de jaarlijkse ICT-week die wordt getrokken door de Caribbean Telecommunication Union (CTU). De eerste ICT-week in Suriname werd gehouden in 2014.

Samen met de CTU en de Surinaamse telecom-autoriteit, TAS, organiseert het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie van 16 tot en met 20 september evenementen rond ICT in het Caribisch gebied. "Het is de bedoeling dat we met de ICT-week in Suriname tal van elementen aangaande ICT-beleid en -ontwikkeling belichten binnen deze week", zegt Wendy Jap A Joe, directeur van de TAS.

Tijdens de week worden vooral de voordelen en mogelijkheden belicht die de single ICT space zal brengen voor de Caricomlanden. "De single ICT space kun je zien als een 'ruimte' die niet alleen grensoverschrijdend zal werken, maar wordt gekenmerkt als een complexe sectoroverschijnde onderneming die gezien wordt als de digitale laag van deinterne markt en economie van Caricom", legt Jap A Joe uit.

Zij vertelt dat ook de Europese-unie een single ICT space heeft. "Als je als lidland van de EU naar een ander lidland wilt reizen, heb je geen visum nodig bijvoorbeeld omdat je met je E-ID card - die ook onderdeel is van de single ICT space - in het systeem van de ruimte voorkomt", geeft Jap A Joe aan.

De officiele openining van de ICT-week is op 16 september, maar voor het grotere publiek zijn de evenementen pas op 18 september toegankelijk in Torarica. "De eerste twee dagen van de ICT-week zijn vooral bestemd voor de ICT-beleidsmakers en zij zullen vergaderen over de ontwikkeling van ICT in de Caricom", zegt Jap A Joe.

Het is de eerste keer dat er ook evenementen voor het publiek zijn en dit is volgens Jap A Joe een bewuste keuze geweest. "Om het publiek meer informatie te verschaffen over e-ID cards en de single ICT space hebben wij naast de workshops ook een future scape  opengesteld, waar bezoekers in een simulatie kunnen zien en meemaken welke mogelijkheden de single ICT space en E-ID cards met zich mee zullen brengen", zegt de TAS-directeur.

Het is de bedoeling dat men niet alleen kennis maakt met de ICT-ontwikkeling, maar er ook vertrouwd mee raakt. "Wat men meestal niet kent, gaat men niet zo snel vertrouwen en om dit te laten slagen binnen onze Caricom hebben we ondersteuning en medewerking van eenieder nodig. We willen niet alleen beleid maken en dan is dat het, ook ondersteuning en feedback van ons publiek hebben we nodig", zegt Jap A Joe.

Om aan de activiteiten mee te kunnen doen, zouden participanten vanaf zestien jaar zich moeten registreren. Er zullen tal van workshops gehouden worden zoals 'Boost your business with Facebook' en een training over 'the internet of things'.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen