Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VSB bereidt zich voor op olievondsten

VSB bereidt zich voor op olievondsten

08/09/2019 08:21 - Jason Pinas

VSB-directeur Steven Mac Andrew.

VSB-directeur Steven Mac Andrew. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - “Het bedrijfsleven moet zich goed voorbereiden, zodat het een graantje kan meepikken straks bij eventuele olievondsten in Suriname.” Dit zegt Steven Mac Andrew, directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) tegen de krant. Net als Staatsoliedirecteur Rudolf Elias is hij ervan overtuigd dat er op korte termijn olie wordt gevonden voor de kust.

De VSB zit volgens haar directeur daarom niet stil. Hij zegt dat er in de afgelopen periodes met Staatsolie en andere partners van gedachten is gewisseld over dit thema. "We hebben al erover gesproken, maar de gesprekken moeten verder gaan." De VSB zal in oktober een lezing houden over de mogelijkheden voor lokale bedrijven bij een eventuele olievondst.

De directeur wijst erop dat de verwerking van de olievoorraden in Guyana ook enorme bedrijvigheid met zich zal meebrengen. Het is daarom goed als Surinaamse ondernemers zich alvast klaarstomen voor die ontwikkeling, omdat het bedrijfsleven munt daaruit kan slaan. Mac Andrew: "We zullen zeker een rol kunnen spelen. Zeker in de zin van traditionele goederen die we daar kunnen afzetten."

Het is meer dan noodzakelijk om de Surinamerivier te baggeren, vindt Mac Andrew. "Je kan mooi zeggen dat we allerlei bedrijven gaan opzetten om bijvoorbeeld  de platforms te voorzien van zaken die ze nodig hebben, maar als ze de havens van Suriname niet kunnen aandoen heeft het geen zin. We pleiten daarom voor het uitbaggeren van de rivier en een integrale aanpak van het vraagstuk van de olievondsten".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina