Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Zware domper

COMMENTAAR: Zware domper

09/09/2019 12:00

COMMENTAAR: Zware domper

 

GELDGEBREK BLIJFT EEN grote rol spelen bij het uitzenden van sportselecties naar buitenlandse toernooien en menige selectie is hierover reeds gestruikeld. Nu is de mannenvolleybalselectie daaraan ten prooi gevallen. Het team kreeg op het laatste moment de jobstijding dat deelname aan de Continental Volleyball Championship in Winnipeg, Canada van de baan is.

Een zware domper niet alleen voor de volleyballers, maar ook voor Suriname, omdat hiermee het land weer een mogelijkheid wordt onthouden zich op de internationale (sport)kaart te plaatsen. Volgens Verdy Getrouw, voorzitter van de Surinaamse Volleybalbond waren de tickets plots twee keer zo duur.

De teleurstelling van selectie-aanvoerder Keven Sporkslede is te begrijpen. De mannen hebben er alles aan gedaan om zich voor het toernooi te plaatsen. Ze mochten als kampioen van de Caribbean Cup deelnemen aan dit toernooi en wie weet wanneer het Suriname weer zal lukken om zo een prestatie neer te zetten. Maar het pijnlijkste is dat alle offers die de volleyballers hebben moeten brengen om de Caribische titel te veroveren als het ware voor niets zijn geweest.

Mensen staan er vaak niet bij stil wat een sporter moet doen om optimaal te presteren, niet alleen op het veld. Het kost enorm veel moeite om sport te combineren met werk, school en of gezin. Het minste wat de regering voor de volleyballers had kunnen doen, is ervoor zorgen dat zij hadden kunnnen deelnemen aan het toernooi.

DNA-leden, vooral van de regeringscoalitie, de president en ministers hebben de mond vol van hoe belangrijk sport is, maar elke keer weer laten zij de sporters stikken. Dat het ministerie van Sport- en Jeugdzaken stelt dat het andere verplichtingen heeft, is een aanfluiting.

Opnieuw wordt hier de noodzaak benadrukt voor een fonds om individuele sporters, verenigingen of nationale selecties voor te bereiden op en af te vaardigen naar deelname in het buitenland. De overheid en het bedrijfsleven zouden hieraan moeten bijdragen.

Dit zou de steeds weerkerende frustraties wegnemen bij sporters en sportorganisaties, die voortdurend tussen hoop en vrees leven of zij al dan niet zullen kunnen deelnemen aan een buitenlands toernooi, waarvoor zij zich uitermate hebben ingespannen.

Het is zo vaak gezegd: veel in de sport in Suriname wordt gedaan door vrijwilligers die vaak belangeloos werken. Maar als dat werken niet beloond wordt door tenmninste waardering te tonen door uitzending van sporters mogelijk te maken, zullen de vrijwilligers gedemotiveerd blijven raken. Wie wordt of worden dan de grote verliezer(s)?

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina