Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jeugd Moengo protesteert voor gebouw Tas

Moengonese jeugd protesteert voor gebouw Tas

09/09/2019 13:17 - Euritha Tjan A Way

Tembe Art Studios

Tembe Art Studios Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - "Ze hebben me vandaag gezegd dat ik daar moet gaan om te protesteren, dus ik ben gegaan. Ik werk voor ze"', aan het woord is Dimoetsya Vogelland. Ze heeft maandagmorgen met een groep jongeren geprotesteerd voor het gebouw van Tembe Art Studio in Moengo.

Volgens deze vakantiejobber heeft de Nationale Democratische Partij (NDP) die haar een vakantiejob heeft gegeven haar de opdracht gegeven om als werk vandaag te protesteren.  Op de vraag of ze wel een school wil op de locatie waar Pinas nu het Tembe Art Studio exploiteert is het antwoord: "eigenlijk niet. Ik wil wel een school in ons district, maar een hele nieuwe. Ik vind het niet netjes dat ze van een oud ziekenhuis een school willen maken."

Vogelland zit in een bus met jongeren die allen hebben geprotesteerd. De boodschap tijdens het protest was dat Pinas uit het gebouw moet omdat hij de ontwikkeling tegenhoudt. Een school zou ontwikkeling brengen gaven de protesterenden aan.  Theo Clarence die niet bij het protest was maar wel in het district is voor vakantie zegt het geen goed idee te vinden dat de overheid op de lokatie waar Pinas zit een schoolgebouw wil inrichten. "Ik studeer al een half jaar in de  stad en ik zou een eigen school in Moengo fijn vinden, maar niet waar een ziekenhuis was. Ik wil een nieuw gebouw voor ons district", aldus Clarence

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina