Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NPS-wijkvergaderingen en feestvergadering

NPS-wijkvergaderingen in aanloop naar feestvergadering

09/09/2019 05:18 - Naomi Hoever

NPS-wijkvergaderingen in aanloop naar feestvergadering

 

PARAMARIBO - De Nationale Partij Suriname (NPS) houdt kleine wijkvergaderingen, ter voorbereiding van een feestvergadering op 28 september in verband met haar 73e verjaardag. Op die dag begint ook officieel de verkiezingscampagne van de partij.

De konmakandra zijn bedoeld om met bezoekers van gedachten te wisselen over de huidige situatie in Suriname en om kiezers bewust te maken hoe belangrijk het is in mei 2020 te gaan stemmen.

Vorige week heeft de NPS, de oudste actieve partij in het land, vergaderingen belegd in Welgelegen en Flora. Zaterdag was Sophia's Lust aan de beurt; zondag toog de groene partij naar de wijk Latour en naar het dorp Guyaba in Boven-Suriname. Maandag is de NPS te gast in Pontbuiten.

"De vergaderingen behoren in feite tot het reguliere traject om in alle wijken en ressorten te komen", zegt partijvoorzitter Gregory Rusland. Van de wijkbijeenkomsten wordt direct gebruikgemaakt om mensen op te roepen voor de feestvergadering. "Het is gecombineerd, maar onderdeel van het traject richting mei 2020."

De NPS was ooit de grootste en meest toonaangevende partij en heeft deel uitgemaakt van veel coalitiekabinetten. Na 2000 ging ze aanmerkelijk in zetels achteruit. In dat verkiezingsjaar kreeg ze nog vijftien zetels. Dit daalde bij de verkiezing daarop naar acht, vervolgens vier en bij de laatste stembusgang in 2015 behaalde ze twee zetels.

Met het overlijden van Sheilendra Girjasing op 7 oktober 2018 van de VHP viel de vrijgekomen zetel in Commewijne toe aan de NPS-er Marlon Budike. De partij heeft hierdoor drie zetels in De Nationale Assemblee.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina