Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vicepresident boekt peperdure hotelkamer

Vicepresident boekt peperdure hotelkamer

10/09/2019 13:57 - Ivan Cairo

Vicepresident boekt peperdure hotelkamer

Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Vicepresident Ashwin Adin reist deze week naar New Delhi, India, voor het bijwonen van een activiteit van een universiteit en eind volgend week naar New York, waar hij de jaarvergadering van de Verenigde Naties zal bijwonen.

Daar hangt wel een prijskaartje aan: alleen al aan hotelkosten moet de Staat in New York voor de dertienkoppige Surinaamse delegatie zeker 81.000 US dollar neertellen. Uit documenten die de redactie heeft mogen inzien, blijkt dat voor de vicepresident en zijn echtgenote een VIP One Bedroom Suite is gereserveerd die voor de zeven geplande overnachtingen 19.250 US dollar zal kosten.

Met een Executive King-kamer doet Buza-minister Beighle het een stuk goedkoper. Met een tarief van 789 US dollar per overnachting kost haar verblijf van acht dagen de Staat US 6.312 dollar, los van de 217 US dollar daggelden per dag, representatiekosten van 1.500 US dollar en het vliegticket dat 2.589 US dollar kost.

Ondervoorzitter van het parlement, Melvin Bouva, heeft met 389 US dollar per nacht de goedkoopste kamer van alle delegatieleden. Hij verblijft twee dagen in New York. De Surinaamse afvaardiging heeft kamers geboekt in het Grand Hyatt Hotel.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal niet de minister van Buitenlandse Zaken de algemene vergadering van de Verenigde Naties toespreken, maar de vicepresident. De afgelopen jaren heeft president Desi Bouterse deze internationale meeting aan zich voorbij laten gaan en werden de toespraken gehouden door de ministers Winston Lackin, Niermala Badrising en Yldiz Pollack-Beighle.

Voordat hij naar de Verenigde Staten reist, spreekt Adhin op 18 september de ere-rede uit bij de diploma-uitreiking van een particuliere universiteit in het Indiase Phagwara in Punjab. Aan de  Lovely Professional University (LPU) reikt hij ook awards uit aan de best geslaagde studenten. Dit jaar krijgen 7.549 reguliere studenten hun diploma en wordt aan 11.971 studenten die hun opleiding online hebben gevolgd het diploma uitgereikt.

Kanselier Ashok Mittal van LPU stelde, dat "tijdens de diploma-uitreiking er een uitzonderlijke glimp van internationale saamhorigheid te zien zal zijn wanneer studenten uit vijftig landen samen met hun Indiase klasgenoten uit het hele land diploma's zullen ontvangen".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen