Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Bigi Boi’ in november tegen ‘Pitbull’

‘Bigi Boi’ in november tegen ‘Pitbull’

12/09/2019 13:02 - Guillano Bruce

Jairzinho Rozenstruik (r) komt op 2 november weer in actie bij de UFC. Dit keer treft hij de voormalig Wit-Russiche zwaargewichtkampioen Andrei Arlovski.

Jairzinho Rozenstruik (r) komt op 2 november weer in actie bij de UFC. Dit keer treft hij de voormalig Wit-Russiche zwaargewichtkampioen Andrei Arlovski. Foto: UFC  

PARAMARIBO - Pakweg vijf maanden na zijn laatste gevecht stapt Jairzinho Rozenstruik opnieuw de octagon in. De Surinaamse Mixed Martial Arts-vechter neemt het op 2 november op tegen de Wit-Rus Andrei Arlovski. Dat laat ‘Bigi Boi’ weten via zijn Facebookpagina.

De partij maakt deel uit van UFC Fight Night 244 in het iconische Madison Square Garden in New York. Op die avond is Rozenstruik uit op zijn derde opeenvolgende UFC-overwinning nadat hij in februari bij zijn debuut bij de bekende MMA-organisatie de Braziliaan Junior Albini versloeg en die zege opvolgde met een supersnelle knock-out in juni tegen de Amerikaan Allen Crowder.

Net als die twee is Arlovski niet zomaar een tegenstander. "I'm thrilled to announce that I'm going to compete against the former UFC heavyweight champion", verduidelijkt Rozenstruik op zijn pagina de status van de Wit-Rus. Arlovski, die bekend staat onder de bijnaam 'The Pitbull' is een voormalig kampioen in de zwaargewichtklasse van de UFC.

De veertigjarige vechter heeft 48 partijen achter de rug. Daarvan won hij 28 waaronder zeventien middels knock-out. Arlovski leed achttien keer een nederlaag en twee van zijn partijen eindigden onbeslist. Hij ontmoet in Rozenstruik echter een vechter die door de UFC omschreven wordt als één van de recente sensaties in de zwaargewichtdivisie.

'Bigi Boi' beleefde een droomdebuut toen hij op 2 februari in Fortaleza de Braziliaan Albini al na 54 seconden in de twee ronde neersloeg. Maar bij zijn daaropvolgende partij op 22 juni in South Carolina leverde Rozenstruik een nog indrukwekkendere prestatie. Fans in Suriname hadden nauwelijks post voor de televisie gevat of Rozenstruik had Crowder al neergeslagen.

Met een knock-out van negen seconden registreerde hij de tweede snelste knock-out ooit in de zwaargewichtdivisie van de UFC. 'Bigi Boi' bleef daarmee ongeslagen in acht MMA-partijen, zeven die hij middels knock-out won. Arlovski kan op 5 november dus het achste 'K.O'-slachtoffer van de 31-jarige Rozenstruik worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina