Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • BuZa-directeur en Adhin spreken elkaar tegen

BuZa-directeur en Adhin spreken elkaar tegen

13/09/2019 09:21 - Van onze redactie

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa).

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Foto: Gov.sr  

PARAMARIBO - De discussie over de prijzige hotelkamers voor de delegatie onder leiding van vicepresident Aswin Adhin later deze maand in New York, ontaardt zo langzamerhand in een dure klucht. Woensdag zei Miriam Mac Intosh, directeur van het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa), in een verklaring dat Suriname de prijzen niet in de hand heeft.

De prijzen schieten in drukke periodes omhoog en dat zijn volgend de BuZa-topvrouw "realiteiten waarmee we moeten dealen". Adhin stelde gisteren echter zelf dat bewust is gekozen voor een dure kamer met vergaderruimte "die gebruikt zal worden voor relevante meetings, die de Surinaamse delegatie met bevriende naties of partners zal moeten hebben".

De kamer in Grand Hyatt New York die voor Adhin en zijn vrouw is gereserveerd, kost zo'n 2.800 US dollar per nacht. De totale kosten van alleen het verblijf van de dertienkoppige Surinaamse delegatie bedragen ruim 80.000 US dollar. De kosten zijn volgens Adhin "juist honderden malen minder dan wanneer de som van de presidenten en andere regeringsvertegenwoordigers die hij in de VN zal ontmoeten, naar Suriname zouden komen".

Uit onderzoek van de Ware Tijd blijkt dat in het bewuste hotel in de periode dat de Surinaamse delegatie daar verblijft, nog volop kamers beschikbaar zijn. Een kamer met voldoende ruimte om gasten te ontvangen, kost zo'n 700 US dollar, een kwart van de prijs die nu wordt betaald voor Adhin. Overigens biedt Grand Hyatt haar gasten volop de gelegenheid om gebruik te maken van een van de vele vergaderruimtes die het hotel rijk is.

Het NII gaf ook een verklaring uit over de reizen die Adhin voorafgaand aan zijn trip naar New York maakt. Van 13 tot en met 16 september verblijft hij in Israël op uitnodiging van de president van de LR Group Limited, aansluitend reist hij naar India. Vooral die laatste trip roept veel vragen op. Zijn vrouw, zijn vader en zeven anderen vergezellen hem. De redactie van de Ware Tijd heeft herhaaldelijk gevraagd wie voor de kosten van deze reizen opdraait. Van het NII noch het kabinet van de vicepresident is hierop antwoord ontvangen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina