Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Familie eist duidelijkheid over dood gouddelver

Familie eist duidelijkheid over dood gouddelver

13/09/2019 00:03 - Gilliamo Orban

Familie en collega's van de doodgeschoten goudzoeker Furgill Aloeboetoe  bij DNA voorzitter Jenny Geerlings-Simons.

Familie en collega's van de doodgeschoten goudzoeker Furgill Aloeboetoe bij DNA voorzitter Jenny Geerlings-Simons. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Nabestaanden van de 25-jarige Furgill Aloeboetoe, die op 28 juli is doodgeschoten op een concessie van Rosebel Gold Mines, willen voorkomen dat deze zaak in de doofpot belandt. Zij eisen informatie over het resultaat van het politieonderzoek.

Tot nu toe heeft de familie niets gehoord. "We willen precies weten wat er is gebeurd en vooral wat de reden is geweest om mijn broer dood te schieten. We willen niet langer leven met vraagtekens, maar willen duidelijkheid om de pijn te verminderen", zegt Whitney Aloeboetoe, zus van de overledene, tegen de Ware Tijd.

De familie heeft twee advocaten in de arm genomen om een rechtszaak tegen de Staat te beginnen om schadevergoeding. "Mijn broer was illegaal in het gebied, maar wat hij gedaan zou hebben, het doodschieten van iemand is verregaand", stelt de zus.

De advocaten zullen binnenkort in een brief aan de autoriteiten informatie eisen over het onderzoek. "Er was aan ons gezegd dat we na de begrafenis van mijn broer meer zouden horen over het schietincident. We hebben onze telefoonnummers achtergelaten bij de politie maar we zijn nog niet gecontact", zegt Aloeboetoe.

De familie wacht nog steeds op een tas, een mobiele telefoon en andere spullen die de jongeman bij zich had op de dag dat hij stierf. De kleding die hij droeg is verbrand; daarover zei de zus indertijd tegen de krant: "Wij hebben die kleren nodig om in de kist te plaatsen en dat doen wij volgens onze marrontraditie. Als de kleding er niet is, kunnen we in principe niet begraven."

Aloeboetoe is intussen begraven. Politievoorlichter Humphrey Naarden was niet bereikbaar voor commentaar.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina