Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vakantiecentra kansarme kinderen niet vlekkeloos

Vakantieactiviteiten voor kansarme kinderen niet vlekkeloos

13/09/2019 18:13 - Naomi Hoever

Minister Lalinie Gopal (in het groen) vorig jaar bij de afsluiting van vakantieactiviteiten.

Minister Lalinie Gopal (in het groen) vorig jaar bij de afsluiting van vakantieactiviteiten. Foto: NII  

PARAMARIBO - De organisatie van de vakantiescholen van Sport- en Jeugdzaken verloopt niet vlekkeloos. Hoewel de vakantieactiviteiten twee weken geleden zijn begonnen en alweer bijna sluiten, beschikken sommige centra nog niet over geen spel- en werkmateriaal.

Ingewijden vertellen de krant dat er op sommige dagen geen bollen en stroop voor de kinderen zijn geleverd. Dinsdag zouden de bollen pas tegen vijf uur 's middags zijn bezorgd, terwijl de centra al om één uur sluiten. Ook is er stroop zonder ijs afgegeven.

De activiteiten, op dinsdag, woensdag en donderdag, zijn op 3 september van start gegaan en worden op 19 september afgesloten. Ze zijn bestemd voor kinderen van zes tot en met vijftien jaar.

Clair Niels, onderdirecteur Jeugdzaken, zegt dat sinds de start van de vakantieactiviteiten er één dag is overgeslagen voor levering van de bollen, omdat de bestelling laat is gedaan. Zij zegt dat er altijd en overal wordt geklaagd. Het ministerie is intussen begonnen met het leveren van materiaal.

Het onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie organiseert landelijk de activiteiten in de centra. Het ministerie organiseert nuttige vrijetijdsbesteding, vakantiezwemmen, educatieve dagtochten en entertainment. Verder is er een vakantiewerkgelegenheidsproject. Van de 2.200 jongeren die zich hiervoor hadden aangemeld, hebben er 1.500 een vakantiejob gekregen. De overige jongeren zullen anders worden ingezet.

Met de vakantieactiviteiten wil het ministerie jeugdigen in kansarme wijken een zinvolle vrijetijdsbesteding bieden. De recreatie en educatie zijn bedoeld om de jeugd uit kwetsbare gebieden in de vakantie van het criminele pad af te houden, aldus het ministerie. Niet alleen bewegen en plezier vormen onderdeel van de activiteiten, maar ook voorlichting en edutainment.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina