Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wegenautoriteit wil structuur in maaiprojecten

Wegenautoriteit wil structuur in maaiprojecten aannemers

13/09/2019 08:01 - Merredith Bruce

Wegenautoriteit wil structuur in maaiprojecten aannemers

Foto: Wegenautoriteit.sr  

PARAMARIBO - Aannemers die via een contract maaiprojecten uitvoeren voor de Wegenautoriteit, hebben donderdag tijdens een speciale bijeenkomst informatie gekregen. Daarmee wil de Wegenautoriteit meer structuur brengen in de werkzaamheden waarvoor de aannemers zijn aangetrokken.

Tijdens de sessie, op het terrein van de Wegenautoriteit, zijn ook enkele zaken verduidelijkt die te maken hebben met hun werkovereenkomst. Volgens Lloyd Playfair, hoofd Planning, bestaat het vermoeden dat de werkvoorschriften in het bestek niet altijd worden doorgenomen, met alle gevolgen van dien. "Dit kan in het veld voor onvolkomenheden zorgen, wat zelfs tot gevaarlijke situaties kan leiden."

Het komt voor dat arbeiders die het werk uitvoeren geen beschermende kleding dragen of het werkgebied onvoldoende afzetten, zegt Playfair. Daarnaast worden soms minderjarigen ingezet of raken tijdens het werk ruiten beschadigd. Playfair zegt desgevraagd dat de Wegenautoriteit hierover klachten van burgers krijgt.

De groep aannemers is ook geïnformeerd over de financiële afhandeling: hoe zij correct moeten declareren en over de wijze waarop de belastingafdracht moet geschieden. "Vele van ze hebben geen bedrijfsrekening. Het geld wordt op naam van een persoon overgemaakt", zegt Playfair.

Tijdens de sessie bleek vooral veel onduidelijkheden te bestaan over de belastingafdracht. Twee belastingambtenaren hebben de aannemers hierover geïnformeerd. Een aannemer die anoniem wenst te blijven, zegt tegen de krant dat hij niet goed op de hoogte was over de belastingafdracht. Hij vond de sessie daarom nuttig. Hij beweert dat hij serieus omgaat met de veiligheid bij het werk. "Ik let goed daarop, want mijn arbeiders moeten ook veilig zijn."

Een andere aannemer, die ook niet bij naam genoemd wil worden, heeft de infosessie positief opgevat. "We hadden behoefte hieraan en het heeft voldaan aan de verwachting en heeft voor ons gediend als een eyeopener om zaken serieuzer aan te pakken."

Playfair zegt dat de informatie ook bedoeld is om de arbeiders ervan bewust te maken dat ze zichzelf moeten beschermen tegen bepaalde situaties. "Als er een ruit beschadigd raakt tijdens het werk hebben zij een probleem." Tot slot is gesproken over de legitimatie van de arbeiders, voor de herkenbaarheid. 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina