Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pollack klaar voor Commewijne in 2020

Pollack klaar voor Commewijne in 2020

15/09/2019 09:41 - Naomi Hoever

De voormalig districtscommissaris van Commewijne en Paramaribo Zuid-West, Remy Pollack.

De voormalig districtscommissaris van Commewijne en Paramaribo Zuid-West, Remy Pollack. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De voormalig districtscommissaris (dc) van Commewijne en Paramaribo Zuid-West, Remy Pollack, bereidt zich voor als kandidaat voor de Nationale Democratische Partij (NDP) in Commewijne. Hoewel de DNA-kandidaten nog niet bekend zijn, is hij door de paarse partij aangewezen als coördinator van Nieuw-Amsterdam.

In dat ressort houdt hij kleine bijeenkomsten; hij gaat er huis aan huis. "Ik heb een zee van tijd. Ik ben nu met verlof; aansluitend ga ik met pensioen." Elke week ontvangt hij de coördinatoren van de negen wijken in zijn ressort. In een luchtig gesprek hoort hij de noden aan. Wat snel opgelost kan worden, wordt direct aangepakt of anders doorgestuurd naar de partij. De meeste klachten draaien om grondaanvragen en de goedkeuring daarvan.

Pollack zegt dat de minister van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) nog vóór eind van het jaar grondbeschikkingen zal toewijzen in het gebied. Er wordt volgens hem ook gewerkt aan de oplossing van een ander probleem, namelijk het ontbreken van stromend water. "Over enkele maanden beschikt heel Commewijne over water", verzekert Pollack, die de mensen aanspoort om ondernemend en zelfvoorzienend te zijn.

Over zichzelf zegt hij: "Pollack heeft altijd goed gescoord in Nieuw-Amsterdam. De mensen kennen mij. Ik ben een begrip en heb veel gedaan hoewel ik geen kandidaat was. Ik heb altijd een open oor. Dat was ook zo in mijn hoedanigheid als onderwijsinspecteur. Ik scheep niemand op met beloftes."

Hij legt uit dat de NDP in Commewijne de meeste stemmen heeft behaald bij de verkiezingen van 2015. "Nu gaan we verder om veel meer te halen. Zijn motto is: "Samen gaan. Als je snel wil gaan moet je alleen gaan. Maar als je ver wil gaan moeten wij het samendoen."

Pollack was voorheen lid van de Nationale Partij Suriname (NPS). In 2015 stond hij niet op de lijst van die partij in Commewijne omdat hij de partij zou helpen in Paramaribo stemmen te trekken. Hij had zich om die reden uitgeschreven uit Commewijne. Een jaar vóór de verkiezingen werd hij door de NDP gevraagd om districtscommissaris te worden. Dat was het moment waarop hij de groene partij de rug toekeerde.

"Het dc-schap was voor mij een manier om burgers tegemoet te komen. Ik had een armslag en kan achteraf zeggen dat ik een goede job heb gedaan. Ik heb minimaal tweeduizend mensen achter mij." Dat staaft hij met de cijfers van de verkiezingen van 2005 en 2010 waar hij respectievelijk 2.100 om 1.900 stemmen behaalde. "De verkiezing is voor mij een dag waarop je een keuze maakt. Daarna moeten wij de gelederen sluiten. Suriname moet er beter van worden." De NDP zal in alle ressorten vergaderingen houden om te meten wat haar kracht is.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina