Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Karateka Finisie behaalt zilver in Nederland

Karateka Jediah Finisie behaalt zilver in Nederland

16/09/2019 00:08 - Guillano Bruce

Schoolhouder Berto Poeketie en Jediah Finisi nadat Finisi zondag zilver behaalde tijdens de U21 Open Nederlandse karatekampioenschappen in Almere.

Schoolhouder Berto Poeketie en Jediah Finisi nadat Finisi zondag zilver behaalde tijdens de U21 Open Nederlandse karatekampioenschappen in Almere. Foto: Berto Poeketie  

PARAMARIBO - Hij liep een hoofdprijs net mis, maar de elfjarige Jediah Finisie keert niet met lege handen terug naar Suriname. Integendeel: zondag bekroonde de karateka van Sportinstituut Poeketie zijn debuut in de Open Nederlandse Karate Kampioenschappen voor jeugd, cadetten, junioren en U21 in Almere met een zilveren medaille.

Het semi-kampioenschap in de U12-klasse voor vechters boven 43 kilogram kwam niet uit de lucht vallen, want Finisie moest drie partijen winnen voordat hij zeker was van een zilveren plak.

Schoolhouder Berto Poeketie die zijn pupil vanaf de zijkant instructies gaf, zag hoe eenvoudig Finisie won van zijn eerste tegenstander, de Nederlander El-Jattari Mohamed-Amine (6-0). In de tweede partij had diens landgenoot Efe-Ayali Ahmet geen schijn van kans (8-0) tegen Finisie, maar in de derde partij moest de Surinaamse vechter wel tot het uiterste gaan.

Die halvefinalewedstrijd tegen de Nederlander Kashash Thaer eindigde in 0-0 maar omdat Finisie de agressievere vechter was, riep de scheidsrechterlijke hem uit tot winnaar en mocht hij naar de finale. In de eindstrijd moest Finisie echter het hoofd buigen voor Bohoudi Marouane. De Nederlander won de finale met 5-0.

Suriname heeft een goede indruk gemaakt tijdens het toernooi: Poeketie is daardoor uitgenodigd voor deelnames aan andere toernooien in Nederland. Op 7 december wacht de 'Battle of the Teams' in Rotterdam en op 2 februari 2020 'The Open Peppercup' in Zwolle.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina