Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nickerie: ‘Spoedig herstel deuren kunstwerken nodig'

‘Dringende noodzaak herstel van deuren kunstwerken’

19/09/2019 03:42 - Beta Debidien

‘Dringende noodzaak herstel van deuren kunstwerken’

Foto: Beta Debidien  

NIEUW-NICKERIE - “Er is een dringende noodzaak dat de deuren van de inlaatkunstwerken structureel worden hersteld”, zegt August Lila, directeur van het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijnproject (OWMCP). Het gaat om de lekkende inlaatwerken die aangesloten zijn op de Nanizwamp in Nickerie.

Volgens de directeur zijn alle inlaatkunstwerken opgenomen in het programma van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) dat nog moet worden uitgevoerd. "Wij zijn nog niet geïnformeerd wanneer de uitvoering zal plaatsvinden. De middelen van de IDB zijn nog niet vrijgemaakt", stelt hij.

Dit jaar zijn er volgens Lila verschillende missies van de bank geweest. "Die consultants hebben samen met ons gewerkt aan het opstellen van het rapport welke aangeeft wat er allemaal moet gebeuren." De IDB heeft op haar beurt de lening goedgekeurd, "maar het ligt nu aan de regering van Suriname haar goedkeuring te verlenen voor de lening".

Dertig miljoen US dollar zal worden besteed aan de rehabilitatie van sluizen en kunstwerken, vertelt de OWMCP-directeur. Het geld moet ook helpen om het werk op te starten dat binnen de waterschappen verricht moet worden.

Hij hoopt dat de goedkeuring snel wordt gegeven, zodat de waterbeheersingsinfrastructuur in Nickerie gerehabiliteerd kan worden. "We mogen van geluk spreken dat het dit seizoen niet zoveel heeft geregend, als dat wel het geval was met de niet goed functionerende inlaatdeuren, zouden de problemen veel groter zijn."

Nu de oogst is begonnen, richten de boeren hun blikken op het komend seizoen. Zij houden rekening met de droogte. De inzaai begint op 1 november en duurt tot en met eind december. De organisatie heeft al een eerste brief naar het ministerie van Regionale Ontwikkeling gestuurd, waarin de benodigde middelen vermeld zijn.

Lila: "Begin oktober zullen wij alvast de eerste levering aanvragen en we hopen die op tijd binnen te krijgen, zodat wij de pompen ook op tijd kunnen opstarten." De pompen zullen ongeveer 120 dagen draaien. Hij calculeert de kosten voor smeermiddelen en ongeveer 700.000 liter diesel op vijf miljoen SRD.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina