Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Fruitimporteur bedreigd om mislukte coke-invoer’

‘Eigenaren fruitbedrijf bedreigd om mislukt cocaïnetransport’

19/09/2019 19:27

‘Eigenaren fruitbedrijf bedreigd om mislukt cocaïnetransport’

 

ARNHEM - De eigenaren van het groente- en fruitbedrijf De Groot van het dorp Hedel in de Nederlandse provincie Gelderland zijn ernstig bedreigd nadat er in mei op hun bedrijf een onderschepte lading cocaïne in beslag is genomen. Dat bleek donderdag op een pro forma-zitting tegen twee verdachten. De twee blijven in ieder geval tot december vastzitten.

Volgens het  Nederlands dagblad De Gelderlander zijn ze in de periode eind mei tot begin juni in sms'jes bedreigd als ze niet 1,2 miljoen zouden betalen als vergelding voor de cocaïne. Op het bedrijf was in een container met bananen 400 kilo cocaïne gevonden. Een willekeurige medewerker van het bedrijf zou worden geliquideerd, zo was de boodschap.

Als de politie zou worden ingelicht dan zou tot geweld worden overgegaan. De eigenaren van de fruithandel zijn aangeslagen door de bedreigingen, zo zei hun advocaat ter zitting, en ze worden tot op de dag van vandaag beveiligd.

De verdachten van 32 en 34 jaar hebben geen verklaring afgelegd. Justitie vermoedt dat er zeker één onbekende betrokken was bij de vermeende poging tot afpersing en de bedreigingen.

Ten tijde van de inbeslagname waren er verdachte activiteiten van een auto rond het bedrijf gezien. Er is al vaker cocaïne bij het bedrijf gevonden in fruittransporten uit Zuid-Amerika. Ook zijn er in maart gewapende mannen aangehouden in de buurt van het bedrijf. Crimesite.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina