Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Groeiende interesse voor Leerkrachtendag EBGS

EBGS ziet groeiende interesse in leerkrachtendag

20/09/2019 09:00 - Amanda Palis

Leerkrachten nemen deel aan de tweedaagse bijscholing.

Leerkrachten nemen deel aan de tweedaagse bijscholing. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Sinds Stiching Onderwijs der Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS) elf jaar geleden begon met de jaarlijkse leerkrachten studiedag is de belangstelling hiervoor gegroeid. De bijscholing die aanvankelijk bedoeld was voor leerkrachten van EBGS-scholen, is intussen opengesteld voor andere collega’s.

Verspreid over donderdag en vrijdag zijn er bijna dertig interactieve workshops over uiteenlopende onderwerpen. Donderdag had oud-directeur Sportzaken Michael Watson het over de emotionele ontwikkeling van de leerkracht en waarom die belangrijkis, terwijl CNN Hero Monique Pool een inleiding verzorgde over milieu en klimaat.

De leerkrachten versterken tijdens de tweedaagse bijscholing niet alleen hun didactische vaardigheden, maarkrijgen ook handvatten om professioneler te werken, zegt Urmie Mingoen, hoofd Pedagogisch Didactisch Centrum van Stichting Onderwijs der EBGS.

"Er is tijdens de workshops onder andere gesproken over klassenmanagement, rekenstrategieën, vakinhoudelijke inzichten en milieu en klimaat. Maar ook over pedagogisch en didactisch handelen", verwijst Mingoen naar de workshops over dyslexie en autisme en de herkenning en aanpak daarvan.

De Leerkrachtendag is een van de vele activiteiten waarmee Stichting Onderwijs der EBGS leerkrachten en organisaties wil stimuleren om over te stappen van een klassikaal naar een gedifferentieerd onderwijssysteem.

"Alvorens we onze kinderen kunnen leren omevaluatief te denken, beter te leren analyseren en zelfs beter te lerenwerken in groepsverband, moeten wij als leerkrachten ook een gedachtenverandering ondergaan. We moeten afstappen van het principe dat wij lesgeven en zij moeten reproduceren, en gaan naar een integrale aanpak van lesgeven", aldus Mingoen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina