Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Para heeft vakantiedrukte onder controle

Para heeft vakantiedrukte onder controle

20/09/2019 06:35 - Amanda Palis

De recreatieoorden worden regelmatig gecontroleerd.

De recreatieoorden worden regelmatig gecontroleerd. Foto: BIC Para  

PARAMARIBO - Het is elk jaar weer raak met de vakantiedrukte in Para. Die uit zich volgens districtssecretaris Max Moesan vooral in de weekenden, wat ook leidt tot extra drukte op de weg. Als de vakantie over twee weken voorbij is, heeft Para naar verwachting een half miljoen bezoekers ontvangen. Het gaat vooral om dagjes- en weekendmensen.

Het verkeer is volgens Moesan elk jaar een probleem. Hoewel er alternatieve routes worden voorgesteld en gepromoot, loopt het verkeer toch vast. Toch is alles volgens hem onder controle: tot nu toe hebben zich geen noemenswaardige ongevallen voorgedaan in de pretparken.

"We hebben wel een melding gekregen van een verdrinking van een dertienjarig jongen te Acaribo afgelopen zaterdag. Maar het gaat hier om een privé-terrein en niet om een vakantieoord", zegt de districtssecretaris.

Ook is er nog geen melding gedaan van ernstige verkeersongevallen. "Met ondersteuning van de politie die dagelijks op de route te zien is, wordt het verkeer zo goed als mogelijk begeleid. Die is duidelijk zichtbaar en er zijn vaak snelheidscontroles. Ik denk dat vooral dit laatste veel ertoe heeft bijgedragen dat we nog geen ernstige verkeersongevallen hebben gehad."

Ruim voor het begin van de vakantie trof Para al voorbereidingen voor een vlot verloop, onder andere om de veiligheid, hygiëne en het genot van de bezoekers te waarborgen, zegt Moesan. Het Bureau Openbare Gezondheidszorg, de brandweer en andere instanties hebben noodzakelijke controles uitgevoerd voordat er goedkeuring gegeven is en vergunningen afgegeven zijn.

Het districtscommissariaat heeft achtentwintig oorden goedgekeurd, die allemaal druk bezocht zijn. Er is een unit die voortdurend paraat staat en regelmatig controleert. "De unit wordt bemenst door instanties zoals de militaire politie, politie, brandweer, bestuursdienst en eerste hulp organisatie Safety Para,", vertelt Moesan.

De unit kan snel optreden. "Als bijvoorbeeld een oord overvol is, dan kan in haar opdracht de poort gesloten worden. Gelukkig is dat tot nu toe niet gebeurd, maar we hebben de mensen wel op kleine zaken aangesproken zoals het verplaatsen van hun BBQ-set wanneer er potentieel brandgevaar was. We houden constant een vinger aan de pols, want vakantie moet voor eenieder leuk blijven."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina