Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Filevorming donderdag had meerdere oorzaken

Filevorming donderdag had meerdere oorzaken

21/09/2019 00:56 - Cheflin Paulus

De defecte truck met houtblokken op de Wijdenboschbrug.

De defecte truck met houtblokken op de Wijdenboschbrug. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Honderden weggebruikers stonden donderdag in een kilometerslange file aan de Zwartenhovenbrugstraat en Van 't Hogerhuysstraat omdat twee defecte voertuigen op de Jules Wijdenboschbrug het verkeer belemmerden. Soortgelijke gevallen hebben zich al eerder voorgedaan. Hoofdinspecteur Humphrey Naarden vertelt de krant dat de politie de situatie gauw onder controle heeft kunnen krijgen. Dit leidde echter niet tot een vlotte doorstroming.

De krant verneemt dat het gaat om een vrachtwagen en een olietankwagen die defect raakten. Naarden zegt dat slechts één rijstrook op de brug gebruikt kon worden. Beurtelings reden voertuigen van de rijrichtingen stapvoets op aanwijzing van de politie.

Henk Wip, hoofd Verkeer op het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie noemt het vreemd dat de defecte auto's tot zoveel ongemak hebben geleid. "Ik weet niet wat er aan de hand was donderdag. Er is wel een procedure vanuit de zijde van de politie wat begeleiding betreft op de brug. Er zal wel goed gekeken moeten worden naar de staat van de voertuigen die over de brug gaan", aldus het afdelingshoofd.

Het verkeer dat vanuit Paramaribo Centrum naar de andere ressorten ging, ondervond de meeste overlast van de filevorming. Ook aan de Indira Gandhi-, Commissaris Weytingh- en Latourweg was er een enorme opstopping.

De file aan de Commissaris Weytinghweg ontstond door een defecte pick-up die stilstond aan het begin van de Magentakanaalbrug. Hierdoor kon verkeer vanuit Paramaribo niet doorstromen naar de Magentakanaalweg. Omdat de defecte auto de toegang tot een rijbaan versperde, moesten bestuurders wachten totdat er ruimte op de andere baan was om in te halen.

De file aan de Zwartenhovenbrugstraat en andere zijwegen werd volgens Wip mogelijk deels ook beïnvloed door de wegomlegging nabij de Gemenelandsweg in verband met riolerings- en bestratingswerkzaamheden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina