Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Jaya Jarvis wint nationale finale Climate Launchpad

Jaya Jarvis wint nationale finale Climate Launchpad

21/09/2019 10:02 - Merredith Bruce

Jaya Jarvis en Ixon-John Sanamin.

Jaya Jarvis en Ixon-John Sanamin. Foto: Meredith Bruce  

PARAMARIBO - “Ik voel me geweldig. Dit is een droom die uitkomt”, reageert Jaya Jarvis van UMA Cosmetics nogal verrast tegenover de Ware Tijd. Ze is met een score van 72 punten gekozen tot winnaar van de nationale Climate Launchpad-competitie vrijdag op het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T).

Deelnemende startende ondernemers moesten in vijf minuten hun product, dienst of bedrijf onder de aandacht brengen van een driekoppige jury. Daarna volgde een vragenronde van drie minuten. De groep heeft tijdens twee bootcamps in juli basiselementen van ondernemerschap aangeleerd en heeft ook een training gehad in 'sales pitch'. Vijf van de tien deelnemers, onder wie twee ondernemerskoppels, zijn vrijdag komen opdagen. Uiteindelijk is er een top drie gekozen.

Jarvis sprong een gat in de lucht toen ze hoorde dat ze nummer één is geworden. "Ik zou eigenlijk niet meer meedoen, omdat het aanvoelde alsof ik niet goed voorbereid was", zegt ze enigszins schuldbewust. Ze besloot uiteindelijk toch een kansje te wagen. "Wat ik hieruit heb geleerd? Dat je nooit moet opgeven en vooral niet moet twijfelen aan jezelf."

Jarvis wist met de presentatie van haar op te zetten cosmeticalijn 'UMA Cosmetics' indruk te maken op de jury. Met 'Qita Cosmetics' vervaardigt ze huidverzorgingsproducten uit Surinaamse grondstoffen zoals kruiden en oliën. Haar streven is om een ondernemingstak 'UMA Cosmetics' op te richten die gericht zal zijn op export. Daarmee wil zij internationaal bekendheid geven aan haar productenlijn.

Als onderdeel van haar uitverkiezing mag ze in november meedoen aan de internationale finale van deze competitie die in Nederland wordt gehouden. Hieraan nemen vertegenwoordigers van 52 landen deel. "Ik krijg de kans om met honderden andere kleine ondernemers mijn bedrijf te promoten en daar zullen ook investeerders en afnemers bij zijn met wie ik kan netwerken."

Het evenement vrijdag is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het ministerie van HI&T dat faciliërend is opgetreden en de Caribbean Climate Innovation Center. Hierbij staat groen ondernemerschap centraal. Een soortgelijke activiteit is eerder gehouden op Barbados en Jamaica. Ook de winnaars van deze landen zullen op kosten van de organisatie in Nederland deelnemen aan de internationale competitie.

Jurylid Joseph Deonaraine zegt dat er vrijdag vooral is gelet op de impact die de gepresenteerde producten of diensten kunnen hebben op de samenleving en het aspect van groen ondernemerschap. De presentaties moesten vanwege het internationale karakter van de wedstrijd compleet in het Engels geschieden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina