Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VHP’ers Apoera niet terug naar NDP

VHP’ers Apoera niet terug naar NDP

21/09/2019 06:27 - Gilliamo Orban

VHP’ers Apoera niet terug naar NDP

 

PARAMARIBO - Het is niet waar dat voormalige NDP’ers die zich in de afgelopen maanden bij de VHP hebben aangesloten, terug zijn naar het paarse kamp zoals recent is gemeld door de Facebookpagina van het aan de NDP gelieerde Faya Pepre Nieuws.

De NDP had onlangs een vergadering in Washabo, waarbij Marciano Jong, voorzitter van het VHP-kernbestuur in dat gebied, de aanwezigen heeft toegesproken. Die gelegenheid is hem gegeven door NDP-voorzitter Desi Bouterse. Er is daarbij echter met geen woord gerept over een overstap dan wel terugkeer van VHP'ers naar de paarse partij.

"Ik was echt verrast en boos toen ik de volgende dag op de Facebook-pagina van Faya Pepre Nieuws las dat we de VHP de rug hebben toegekeerd en weer bij de NDP zijn. De mensen die hier de VHP aanhangen waren pissig en stuurden berichten voor me. Ze wilden weten wat er aan de hand is", zegt Jong.

Hij heeft hen weten te overtuigen dat het gaat om nepnieuws en benadrukt dat hij nog steeds VHP'er is. Hij heeft in een video waarin hij een VHP-trui draagt en een VHP-vlag vasthoudt, het bericht van Faya Pepre Nieuws weersproken. Jong zegt in het filmpje dat hij van de gelegenheid gebruik heeft gemaakt om problemen van het gebied aan te kaarten.

"Ik keur af wat er op Facebook is geplaatst, omdat dat voor onrust heeft gezorgd binnen de gemeenschap", zegt hij tegen de Ware Tijd. Jong stelt dat hij is uitgenodigd door de NDP. Hij heeft de vergadering bezocht met zijn vader, oud-basya en voormalig NDP-parlementariër Frank Jong. Zijn vader, tegenwoordig ook aanhanger van de VHP, heeft eveneens gesproken tijdens de vergadering.

Na de bijeenkomst zaten vader en zoon met anderen aan tafel met Bouterse totdat deze tegen middernacht vertrok. "Ik had dit alles liever niet moeten doen om geruchten te voorkomen. Ik ga geen vergadering van de NDP meer bijwonen", zegt Marciano Jong nu. Hij wijst erop dat hij zijn vader heeft begeleid. Jong senior is een oude vriend van Bouterse en hij is medeoprichter van de NDP. Marciano Jong zegt dat hij niet teruggaat naar de NDP. Ook niet als Bouterse hem dat vraagt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina