Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eddy Wilson negende in Arnold Classic Europe

Eddy Wilson negende in Arnold Classic Europe 2019

22/09/2019 00:01 - Terence Oosterwolde

Eddy Wilson negende in Arnold Classic Europe 2019

Surinames Eddy Wilson werd zaterdag negende tijdens de Arnold Classic Europe 2019. Foto: Arnold Classic Europe  

PARAMARIBO - Eddy Wilson is zaterdagavond negende geworden tijdens de Arnold Classic Europe. De 45-jarige Surinaamse bodybuilder streed in Barcelona, Spanje met twaalf anderen om de titel.

Winnaar werd de 28-jarige Michal Krizanek. De 1,83 meter lange en 118 kilogram zware Slowaak won in 2018 vijf titels, inclusief de Arnold Classic Europe en werd ook gekroond tot IFBB Elite PRO wereldkampioen. Mika Sihvonen van Finland eindigde zaterdag als tweede. Derde, vierde en vijfde werden de Pool Szymon Lada, de Nederlander Lorenzo Leeuwe en de Wit-Rus Ilya Lukovets.

Aanvankelijk hadden vijftien bodybuilders hun deelname bevestigd. Uiteindelijk stonden er zaterdagavond dertien op de planken. De Egyptenaar Hassan Galal (33 jaar, 1,73 meter, 90 kilogram) en Carlos Rivera (34 jaar, 1,76 meter, 84 kilogram) van de Dominicaanse Republiek hebben niet meer deelgenomen.

Begin augustus werd bekend dat Wilson een uitnodiging had ontvangen voor de Arnold Schwarzenegger Classic Europe. Hij heeft zich in Nederland voorbereid onder leiding van trainer Rinus van der Zeijde en reisde naar Spanje af met trainingscoach Bart Andel. Door op 7 juli de Darcy Beckles Classic Diamond Cup te winnen, heeft Surinames eerste profbodybuilder zich ook gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen van november.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina