Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Korpsleiding bevordert alsnog agenten

Korpsleiding bevordert alsnog agenten

22/09/2019 05:11 - Cheflin Paulus

Korpsleiding bevordert alsnog agenten

 

PARAMARIBO - Enkele politieagenten die in december geen promotie kregen, zijn donderdag en vrijdag alsnog bevorderd. Dit gebeurde onder het gezag van waarnemend korpschef Alimoedien Nasrullah. Korpschef Roberto Prade is met vakantie. Dit bevestigt hoofdinspecteur Humphrey Naarden tegenover de Ware Tijd.

Het aantal personen dat is bevorderd had hij toen de krant hem sprak, niet bij de hand, omdat de bevordering niet centraal is geschied. Wel bevestigde hij dat vrijdag op het bureau Nieuwe Haven zes agenten zijn bevorderd. Vanwege het tussentijdse karakter had deze promotie niet gezamenlijk plaats. De jaarlijkse collectieve bevorderingen zijn gewoonlijk in december in de Politie Academie te Zorg en Hoop.

Vrijdag is majoor Letitia Pinas onderinspecteur geworden. Twee agenten eerste klasse zijn gepromoveerd tot brigadier in de functie van onderofficier, terwijl drie anderen zijn bevorderd in een naast hogere rang. Bij bevorderingen die niet aan het eind van het jaar plaatshebben tijdens de grote ceremonie, gaat het volgens Naarden vaak om agenten die een hogere scholing buiten de organisatie hebben genoten.

Soms gaat het om politieambtenaren die om andere redenen nog geen promotie hebben gekregen. "De leiding heeft toch besloten om de agenten die nog niet bevorderd waren, maar er wel aanspraak op maakten, niet te laten wachten tot december", zegt Naarden. De groep van donderdag bestond vooral uit leden van een speciale eenheid van de Regio Bijstand Teams op verschillende posten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina