Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Messi beste voetballer van de wereld

Messi beste voetballer van de wereld

23/09/2019 18:17

Lionel Messi spreekt de aanwezigen toe na uitverkoren te zijn tot beste voetballer van de wereld.

Lionel Messi spreekt de aanwezigen toe na uitverkoren te zijn tot beste voetballer van de wereld. Foto: Getty Images  

MILAAN - Lionel Messi is tijdens het gala van de Wereldvoetbalbond (Fifa) uitgeroepen tot beste voetballer van de wereld. De Argentijnse dribbelaar kreeg de voorkeur boven verdediger Virgil van Dijk en zijn aartsrivaal Cristiano Ronaldo.

Messi, die voor de zesde keer als beste voetballer van de wereld werd verkozen, kreeg de meeste stemmen van de bondscoaches en aanvoerders van alle nationale ploegen. Ook journalisten en fans mochten hun voorkeur uitspreken. De Argentijnse voetbalvedette greep vorige seizoen de landstitel met Barcelona. In de Champions League strandde hij met zijn club in de halve finales, nadat Liverpool over twee duels de betere was.

Eerder dit jaar werd Van Dijk uitgeroepen tot beste speler van Europa. Toen kreeg de 28-jarige speler van Liverpool en aanvoerder van Oranje de voorkeur boven Messi en Ronaldo. Van Dijk mag zich troosten met het gegeven dat verdedigers zelden als beste speler van de wereld worden verkozen. Fabio Cannavaro van Italië was in 2006 de laatste. Franz 'Der Kaizer' Beckenbauer van Duitsland mocht de prijs in 1972 en 1976 in ontvangst nemen. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina