Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Toemere negende in Trinidad en Tobago

Toemere negende in Trinidad en Tobago

23/09/2019 23:08 - Guillano Bruce

Ilsida Toemere ging zondag als vierde snelste buitenlandse atlete over de eindstreep in de Venture Credit Union 5k op Trinidad en Tobago.

Ilsida Toemere ging zondag als vierde snelste buitenlandse atlete over de eindstreep in de Venture Credit Union 5k op Trinidad en Tobago. Foto: Collectie Ilsida Toemere  

PARAMARIBO - Voor Ilsida Toemere is haar bezoek aan Trinidad en Tobago in het weekend een succes geweest. De Surinaamse atlete ging zondag in de Venture Credit Union 5k bij de vrouwen als negende over de eindstreep, maar was de vierde buitenlandse atlete die finishte in de vijf kilometer straatloop in de stad Couva.

Het was voor Toemere de tweede keer dat ze aan de race op Trinidad en Tobago deelnam. In 2012 eindigde ze op de zesde plek. De Surinaamse slaagde er dit jaar in als vierde buitenlander over de eindstreep te gaan in twintig minuten en 58 seconden.

Ze moest drie andere niet-Trinidadianen voor zich dulden: de Keniaanse winnares Veronica Jepkoskei Ngososei (16:34), Kenisha Pascal van Grenada (19:06) die overall  derde werd en de Guyanese Kissana Glen (19:50) die de vijfde snelste vrouw was. De Trinidadiaanse Tonya Nero ging als tweede over de eindstreep in 17:06.

Ook Guillermo 'Rasta' Udenhout van Suriname deed mee aan de race. Hij liet een tijd van 18:15 klokken en ging daarmee bij de mannen als 32ste en overall als 34ste over de eindstreep.

De wedstrijd werd gewonnen door de Trinidadiaan Sherwyn Stapleton. Hij noteerde een tijd van 14:54. Daarachter volgde de Keniaan Alex Ekesa die net twee seconden later over de eindstreep ging. De Guyanees Winston Missigher, die vorig jaar nog de 1 mei-snelloop in Suriname won, ging na 15:17 als derde over de finish.

Op Trinidad dreigde de tropische storm Karen maar desondanks verschenen honderden atleten aan de start. Dit jaar was het de twintigste editie van de straatloop en die werd groots gevierd. Er deden maar liefst 895 atleten mee. Toemere ging overall (mannen en vrouwen) als 78ste over de eindstreep.

De Surinaamse atlete deed op uitnodiging van de organisatie mee aan de wedstrijd. Zij zorgden voor haar ticket, voeding en transport. Toemere is dinsdag terug in Suriname en bereidt zich dan voor op de South American 10K Road Race Classic op 26 oktober in Paramaribo.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina