Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Winkeliers zijn begripvol; willen snelle afronding

Winkeliers tonen begrip maar willen snelle afronding

23/09/2019 09:47 - Cheflin Paulus

In opdracht van ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie word het weggedeelte Gemenelandsweg tot het Molenpad verbeterd.

In opdracht van ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie word het weggedeelte Gemenelandsweg tot het Molenpad verbeterd.  

PARAMARIBO - Winkeliers in de omgeving van de werkzaamheden aan de Zwartenhovenbrugstraat - tussen het Molenpad en de Gemenelandsweg -merken een flinke terugval in klandizie wat leidt tot omzetdaling. Sommigen zeggen nog net het hoofd boven water te kunnen houden.

Over het algemeen hebben de ondernemers begrip voor de verbetering van de weg, maar ze hopen dat de klus snel zal worden geklaard. "Ik krijg nauwelijks klanten. Ik verkoop wel, maar niet wat ik gewend ben. Ik hoop dat de werkzaamheden snel afgerond worden", zegt de eigenaar van een supermarkt op de hoek van de Zwartenhovenbrug- en Commissarisstraat tegen de Ware Tijd

Het aannemingsbedrijf Baitali Group of Companies verbetert de hele Zwartenhovenburgstraat in opdracht van ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). Momenteel werkt het bedrijf aan het weggedeelte van de Gemenelandsweg tot het Molenpad.

Dit deel is afgezet, waardoor het verkeer moet uitwijken naar aangrenzende straten, wat leidt tot extra drukte daar. De politie probeert op gezette tijden het verkeer in goede banen te leiden. De politie heeft de enorme drukte die door de wegomlegging ontstaat, onder controle, verzekert hoofdinspecteur Stanley Changoer.

De agenten maken mensen wegwijs die door de wegomlegging niet weten hoe zij hun weg moeten vervolgen. "De instructies moeten wel worden opgevolgd. Als u doet wat de politie vraagt komt alles goed", zegt hij.

Henk Wip, hoofd Verkeer van OWT&C, zegt dat het ministerie bij wegwerkzaamheden rekening houdt met de weggebruikers. "Er zullen zeker vertragingen zijn. Mensen moeten gewend raken aan wegomleggingen. Maar wanneer de werkzaamheden af zijn, zullen wij er allen profijt van hebben."

Sommige winkeliers vinden het door de terugloop van klanten en de omzetdaling niet zinvol om op de gebruikelijke tijden open te zijn en sluiten eerder dan normaal. Eén van de getroffen handelaren is de eigenaar van Zin Da Trading nabij de hoek van de Gemenelandsweg en Zwartenhovenbrugstraat.

"Normaal heb ik dagelijks tientallen mensen in de winkel. Nu komen er slechts enkele. Ik kan het wel redden denk ik. Ik snap dat de overheid moet werken, maar hoop dat betrokken instanties de noodzaak inzien dat het werk gauw afgerond wordt", aldus de ondenemer.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina