Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COMMENTAAR: Veel wegwerkzaamheden

COMMENTAAR: Veel wegwerkzaamheden

24/09/2019 12:00

COMMENTAAR: Veel wegwerkzaamheden

 

ER WORDT LETTERLIJK flink aan de weg getimmerd de laatste tijd. In de stad en wegen die van en naar Paramaribo leiden, zijn lokale bedrijven en het Chinese Dalian druk in de weer om noodzakelijke verbeteringen aan te brengen. Zo is de Zwartenhovenbrugstraat al ruim een jaar het toneel van werkzaamheden, wordt de Highway van een stevige laag asfalt voorzien en wordt vanaf de Afobakaweg een nieuw stukje highway aangelegd, met een lengte van bijna tien kilometer.

Dat al die werkzaamheden voor veel overlast zorgen, valt niet te voorkomen. Vooral door de opknapwerkzaamheden en daarmee verband houdende omleggingen van de Zwartenhovenbrugstraat, ondervinden ondernemers in dat gebied veel hinder. Klanten kunnen de winkels moeilijk bereiken en dat scheelt heel wat omzet. Eigenaren van zaken ondergaan dat echter gelaten omdat ook zij beseffen dat de werkzaamheden noodzakelijk zijn en in de toekomst de bereikbaarheid aangenamer zal zijn.

Ook het verkeer op de Highway en richting woongebieden langs de Indira Gandhiweg wordt al ruim een jaar gehinderd. Helaas hebben veel weggebruikers minder geduld dan ondernemers en halen de vreemdste en gevaarlijkste capriolen uit om zo snel mogelijk hun eindbestemming te bereiken.

In de huidige vakantieperiode is het inderdaad voor vele duizenden - zo niet meer dan tienduizend - vertierzoekers die vooral in het weekeinde in Para willen ontspannen, een ware hel om op de plaats van bestemming te komen, omdat op de Highway de werkzaamheden onverstoorbaar doorgaan.

Die route, doorgaans wat rustiger dan de standaard dichtslibbende Indira Gandhiweg, is nu eveneens een probleemroute. Mensen kunnen zich afvragen of de autoriteiten hier niet beter op hadden moeten anticiperen, waardoor in de weekeinden het vakantieverkeer beter had kunnen doorstromen. Of was dat echt niet mogelijk?

Dat er in deze periode met man en macht wordt gewerkt aan onze wegen roept daarnaast de vraag op waarom dat nu pas gebeurt. Jarenlang is er nauwelijks iets van de grond gekomen. Maar met de verkiezingen voor de deur wordt schijnbaar veel van wat ooit is beloofd, plotsklaps gerealiseerd.

Waar komt het geld opeens vandaan? Dat China heel wat projecten financiert, is bekend. Maar niet wat het allemaal precies kost en of voor die plotselinge daadkracht nog meer dure leningen zijn afgesloten.

Op dergelijke vragen moeten we antwoord krijgen. Want hoe nuttig al die werkzaamheden ook mogen zijn, in feite maken ze ook deel uit van de verkiezingscampagne van de grootste regerings­partij, die er politiek gewin mee probeert te behalen. Maar of dat zal lukken? Jules Wijdenbosch had ook gehoopt met de bouw van 'zijn brug' kort vóór de verkiezing stemmen te winnen, maar het heeft voor hem heel anders uitgepakt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina