Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Zaalvoetbalcompetitie ligt stil

Zaalvoetbalcompetitie ligt stil

24/09/2019 20:49 - Marciano Millerson

De zaalvoetbalcompetitie ligt al één maand stil. Een groot deel van de clubs is zijn betalingsplicht niet nagekomen, waardoor de Zaalvoetbalbond financieel vast zit.

De zaalvoetbalcompetitie ligt al één maand stil. Een groot deel van de clubs is zijn betalingsplicht niet nagekomen, waardoor de Zaalvoetbalbond financieel vast zit. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - De zaalvoetbalcompetitie ligt al één maand stil. Een groot deel van de clubs aangesloten bij de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) heeft geen inschrijvingsgeld betaald. Mede daardoor kwam het bestuur financieel vast te zitten en werd uiteindelijk besloten de competitie stil te leggen.

"Het is jammer dat het zo ver is gekomen but they left us no other choice, omdat de kosten doorlopen", aldus voorzitter Rolf Verwey tegenover de Ware Tijd. "Dit jaar is het extreem. Ongeveer vijftig procent van het totale inschrijfbedrag van de verenigingen moet nog ontvangen moet worden."

Het inschrijfbedrag per vereniging bedraagt ruim SRD 4.000. Volgens Verwey dekt dit bedrag alle kosten van het reguliere seizoen, waaronder huur van de Anthony Nesty en Ismay van Wilgen Sporthal en betaling van scheidsrechters en leden van de tucht- en geschillencommissie. "Voor de play-off zorgen wij altijd ervoor dat wij aparte sponsoring hebben."

Vrijdag werd een spoedvergadering belegd om de voortgang van de competitie te bespreken. Verwey zegt dat er geen directe oplossing is gevonden. De verenigingen hebben twee weken de gelegenheid om hun betalingsplicht alsnog te voldoen. Hij benadrukt dat indien het geld niet wordt betaald de clubs in feite aangeven dat ze niet willen spelen. "Dat zou niet goed zijn voor de clubs die wel keurig hebben betaald. Zij worden dan de dupe van deze situatie. Wij moeten ervoor zorgen dat het niet zover komt."

De SZVB-preses vindt niet dat zijn organisatie gefaald heeft in deze kwestie. "De competitie wordt georganiseerd voor de clubs en eigenlijk weet eenieder die iets met zaalvoetbal te maken heeft dat de competitie in mei begint dus mag het geen verrassing zijn dat op gegeven moment het inschrijfbedrag betaald moet worden. Teams weten wanneer de competitie aanvangt. Dus ik denk dat ze een gedegen planning moeten maken, want de inschrijfbedragen zijn de afgelopen drie jaar bijna hetzelfde gebleven." 

Het is volgens Verwey elk jaar een uitdaging om de competitie op poten te zetten. Op de vraag of de organisatie te veel rekening houdt met de aangesloten clubs, zegt hij: "We zijn redelijk flexibel, maar dit jaar is het extreem." De voorman beschouwt deze situatie als een goed leermoment in aanloop naar het volgend jaar. Hij vreest niet dat dit probleem zich zal herhalen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina