Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Renovatie Stichting voor het Kind gaat vlot

Renovatie Stichting voor het Kind gaat vlot

25/09/2019 07:55 - Merredith Bruce

De nieuwe gevel van het opvangtehuis Stichting voor het Kind.

De nieuwe gevel van het opvangtehuis Stichting voor het Kind. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De renovatie van het opvangtehuis Stichting voor het Kind in Abrabroki verloopt gestaag. Het eens in verval geraakte gebouw heeft nu een frisse aanblik. Bisschop Karel Choennie die samen met enkele leden van de Rotary en het Bisdom het initiatief nam om het tehuis nieuw leven in te blazen, laat weten dat de oplevering op 2 oktober plaatsvindt.

Hoewel de werkzaamheden vlot verlopen, moet er nog het een en ander geregeld worden om de instelling operationeel te maken. "We zijn nog niet zover met de inrichting", zegt Choennie. De stichting voor opvang van seksueel misbruikte kinderen kwam eind 2016 in geldproblemen en was daardoor genoodzaakt om de deuren te sluiten. Onverlaten maakten daar gretig gebruik van door de complete inboedel weg te dragen uit het gebouw.

Choennie werd door verontruste buurtbewoners benaderd omdat ze dachten dat de stichting aan het Bisdom toebehoorde, wat jaren geleden wel het geval was. Zo ontstond bij de geestelijke het initiatief om in te springen. Stichting SuAid ondersteunde bij de plannen voor de herstart via een inzamelingsactie die 1 miljoen SRD opbracht, bestemd voor de renovatie.

Speciaal voor de herstart zijn er drie nonnen uit Nigeria gehaald. Die zijn volgens Choennie de vorige week gearriveerd, nadat ze een Nederlandse taalcursus in Nederland hebben gevolgd. Wat de personele invulling betreft, moeten er nog worden gezorgd voor lokale deskundigen zoals maatschappelijk werkers.

Over de opvang van kinderen is er nog geen besluit genomen. "We moeten het een en ander nog met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting doornemen en bespreken", zegt Choennie. Het ministerie had de stichting geadviseerd om klein te beginnen door eerst tien kinderen op te vangen.

De plek biedt opvang aan maximaal veertig kinderen. Het bestuur van de stichting komt deze week bijeen om de laatste besprekingen te voeren. Het streven is om nog voor het einde van dit jaar operationeel te zijn.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina