Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • De Surinaamsche Bank lijdt verlies

De Surinaamsche Bank lijdt verlies

27/09/2019 21:09

De Surinaamsche Bank lijdt verlies

 

PARAMARIBO - De Surinaamsche Bank(DSB) heeft in 2018 een verlies geleden van SRD 56,2 miljoen. Dit werd donderdagavond op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders bekendgemaakt. Dit meldt de bank vrijdag in een persbericht.

De bank is nog niet uit de moeilijke fase, maar is ervan overtuigd de winstgevendheid te kunnen herstellen. De solvabiliteit is verbeterd van 4,38 procent in 2017 naar 8,18 procent in 2018. Met de al vanaf 2016 getroffen kredietvoorzieningen is een groot deel van de kredietrisico's voorzien.

Tijdens de vergadering is Steven Coutinho benoemd tot Chief Executive Officer. Coutinho vormt samen met René van Rooij de directie die als eerste focus heeft de versteviging van de interne beheersing van de totale bankorganisatie.

Door het nu al ingezette traject ter optimalisering worden nieuwe risico's vermeden en bestaande risico's adequaat beheerst. Een sterke interne beheersing vormt de basis van een moderniseringsplan die de winstgevendheid van De Surinaamsche Bank zal doen verbeteren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina