Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Samenleving geschokt door freaky incident

Samenleving geschokt door incident busschauffeur Van ’t Hogerhuysstraat

27/09/2019 09:02 - Cheflin Paulus

De plek waar het drama zich voltrok.

De plek waar het drama zich voltrok. Foto: Anthony Janki  

PARAMARIBO - “Ik belde net met die anderen om hier op ons te wachten. Hij was nog zo rustig bezig en plotseling gebeurde alles. Oh mijn God. Ik weet het niet meer. Waarom op zo een manier.” Dit waren enkele emotionele reacties van familieleden van de 59-jarige Ronald Ramdass, de buschauffeur die donderdagochtend onder zijn eigen bus terechtkwam en kort daarna overleed aan de Van ’t Hogerhuysstraat.

Terwijl honderden omstanders en voorbijrijdende autobestuurders hulpeloos toekijken, proberen enkele beveiligingsmannen, medewerkers van bedrijven en enkele agenten het slachtoffer uit zijn benarde positie te halen. De man zit op dat moment vast onder de voorwielen. Uiteindelijk verleent de eigenaar van een autoherstelwerkplaats op steenworp afstand zijn medewerking door twee grote hydraulische jacks in te zetten. Hiermee kon het voertuig omhoog gebracht worden, waardoor er een beter overzicht was op Ramdass.

Nadat de bus omhoog gebracht is, wordt het duidelijk dat de man zwaargewond is geraakt. Op dat moment ontstaat zelfs het vermoeden dat de man al de geest had gegeven. Hij vertoonde volgens een agent geen teken van leven meer. Met assistentie van de brandweer werd de man van onder de bus gehaald. Familieleden en andere aanwezigen gaven hun tranen de vrije loop toen het lichaam beter in beeld kwam.

De Ware Tijd verneemt van een ooggetuige die alles voor zich heeft zien gebeuren dat de chauffeur vermoedelijk van bus wilde verwisselen bij het GOw2-servicestation aan de Van 't Hogerhuysstraat. "Ik stond net hier. Ik moest ook tanken. Ik wil bijna huilen, omdat ik die man net zo lief hoorde praten. Het is een uitstapje en nu is de hele dag verpest. Ik ben een man op leeftijd, maar dit wilde ik niet meemaken voordat ik naar de hemel ga", jammert de man met betraande ogen.

De bus met passagiers die waarschijnlijk niet op handrem was kwam plotseling in beweging. Ramdass trachtte nog de bus tegen te houden maar kwam onder het voertuig terecht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina