Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Transformatie BOG naar Policy Making Institute

Transformatie BOG naar Policy Making Institute

27/09/2019 19:53

Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid.

Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid. Foto: Gov.sr  

PARAMARIBO - Het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) wordt getransformeerd naar een Policy Making Institute, zodat het wederom een eigen plek in de maatschappij kan innemen. Dat stelt Cleopatra Jessurun, directeur Volksgezondheid, in een persbericht.

De voorbereidingen hiertoe zijn volgens haar al een maand gaande. Bij de transformatie zal de vakbond een belangrijke rol vervullen, om te komen tot een goed instituut dat voor alle actoren werkbaar zal zijn. Ook een denktank wordt, na een poos onderhandeld te hebben, binnenkort geïnstalleerd.  Ze voegt toe dat na de installatie officieel met de voorbereidingen zal worden aangevangen. De directeur zegt verder dat het belangrijk is om het huidige BOG-apparaat in een ander jasje te stoppen.

Over de actiedreiging van de milieu-inspecteurs zegt Jessurun dat er wordt gewerkt aan diverse zaken die de bond heeft aangedragen. Jessurun, die zelf ook arts is, zegt dat het ministerie zich ervan bewust is dat het BOG een directeur moet krijgen. Er is een sollicitatie oproep geplaatst, waarop vijf personen hebben gereageerd. De selectieprocedure is inmiddels opgestart. 

Ook over het wensenpakket van de milieu-inspecteurs is door de leiding van het ministerie overleg geweest, maar enkele aangehaalde zaken moeten beter worden bekeken, stelt de directeur. Ze merkt op dat de overuurstaten normaal getekend en worden doorbetaald. Jessurun benadrukt dat er geen sprake is van een stiefmoederlijke behandeling van de milieu-inspecteurs.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina