Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sigourney Kamé cruciaal in belangrijke zege FAU

Sigourney Kamé cruciaal in belangrijke zege FAU

28/09/2019 15:56 - Terence Oosterwolde

Sigourney Kamé cruciaal in belangrijke zege FAU

Sigourney Kamé (m) vervulde een belangrijke rol in de thuiszege van The Owls. Foto: FAU Volleyball  

PARAMARIBO - Florida Atlantic University (FAU) heeft haar 21ste thuisoverwinning op rij behaald. Surinames Sigourney Kamé had een dikke vinger in de pap met zestien kills en drie blocks.

Haar individuele prestatie heeft een historisch tintje. Volgens de website van haar school staat ze door haar zestien kills nu op 1.087 in haar FAU-carrière en steeg ze naar de zevende plek allertijden in FAU-historie.

In een video op de website is duidelijk te zien dat Kamé verrast is. "Oh My ... Wow", stamelt de Surinaamse volleybalster. "Alles wat ik doe is voor het team", vertelt ze. Haar motto in haar vierde, tevens laatste jaar op FAU is dan ook "to serve my team". Ze speelt daarom met tape om haar pols waarop "serve" staat geschreven. 

In de eerste Conference USA-wedstrijd van dit seizoen werd het niet makkelijk in de eigen arena, die bekendstaat als The Burrow. Florida International University (FIU) pakte brutaal de openingsset (25-23), maar FAU herstelde zich en zetten, hoewel moeizaam, de game naar haar hand: 25-21, 25-23, 25-22.

Door de zege hebben The Owls de op één na langste actieve zegereeks in thuiswedstrijden verlengd naar 21. Voor het seizoen werd de winst-/verliesstaat gebracht op 7-5. Op 6 oktober staan FAU en FIU weer tegenover elkaar, maar dan is FIU gastheer. In de onderlinge reeks staat het 31-31. Op 4 oktober speelt FAU uit tegen Louisiana Tech.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen