Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Vernieuwing onderwijs wordt voortgezet'

Traject vernieuwingen onderwijs wordt voortgezet

30/09/2019 21:00

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het ingezette vernieuwingstraject in het onderwijsproces wordt in het komende schooljaar voortgezet. Het betreft een volledige benadering van de leerstof waarbij ook aandacht wordt besteed aan de ontwikkeling van een gezonde leefstijl, het schoonhouden van onze omgeving, de effecten van klimaatverandering en informatie- en communicatietechnologie. Dit zegt minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur maandagavond in haar toespraak bij de start van het schooljaar 2019-2020.

Ook de bekende knelpunten binnen het onderwijssysteem zullen volgens de bewindsvrouw verder aangepakt worden. Zij noemde onder andere het toetssysteem en de waardering van de competenties van de leerlingen. Ook zou het toezicht op onderwijs moeten verbeteren door verzelfstandiging van het inspectieapparaat. Verder moet de plan-unit duidelijker functioneren waardoor de uitvoering en monitoring van projecten meetbaar zal zijn, aldus Ferrier.

"De verdere verbetering van de schoolomgeving, lokalen, toiletten, terreinen zal nog harder aangepakt moeten worden. Maar tegelijkertijd zal er meer gelet worden op goed bestuur van directeuren en schoolleiders, de juiste performance, attitude van de leerkrachten en goede communicatie met het ministerie. En natuurlijk de waardering van de leerkrachten!", zei de minister.

Geschiedenis, aardrijkskunde en oriëntatie op de wereld zullen vanuit de Surinaamse optiek benaderd worden, aldus Ferrier. Op haar ministerie is in het afgelopen schooljaar bewust het traject van kwaliteitsverbetering ingezet, volgens het Baldridge-model, aldus de minister. De ambtenaren hebben door zelfreflectie met elkaar hun afdeling geëvalueerd en werkwijzen opgesteld om de resultaten van het werk te verbeteren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina