Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • UPDATE: OFID leent Suriname US$ 32 miljoen

OFID leent Suriname US$ 32 miljoen voor energie- en gezondheidssector

01/10/2019 18:36

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën samen met de directeur-generaal van de OFID, Abdulhamid Alkhalifa.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën samen met de directeur-generaal van de OFID, Abdulhamid Alkhalifa.  

PARAMARIBO - De directeur-generaal van het Opec Fund for International Development (OFID), Abdulhamid Alkhalifa, is vanaf zondag in Suriname voor het bijwonen van de jaarrede en de ondertekening van twee leningsovereenkomsten voor de energie- en gezondheidssector. De leningen hebben een totale waarde van 32 miljoen US dollar.

De ondertekening betrof een bijdrage van OFID aan het grote energieproject 'Expansion of Power Generation, Transmission and Distribution Systems'. Het voornaamste doel van dit project is de uitbreiding van de opwekking en transmissie van elektriciteit in Paramaribo (Paranam) en Nickerie (Clarapolder). Met deze activiteiten zal worden bijgedragen aan de stijgende behoefte aan energie voor zowel de huishoudens als het bedrijfsleven. Het NII meldt dit dinsdag in een perbericht.

De totale begroting van dit project is 140 miljoen US dollar. OFID doet een bijdrage van 26 miljoen US dollar. De overige financiering komt van het Kuwait Fund voor 17 miljoen US dollar, de Islamic Development Bank voor 41 miljoen US dollar en de Caribbean Development Bank voor 35 miljoen US dollar. Suriname komt in met een eigen bijdrage van 23 miljoen US dollar.

Het Health Improvement-project ging van start in 2014 met een OFID-financiering van 26,5 miljoen US dollar. Het project financiert de rehabilitatie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) waaronder het beddenhuis, de operatiekamer en de intensive care en de bouw van zes polikliniekene voor de Regionale Gezondheidsdienst.

Dinsdag is een aanvullende financiering van 6 miljoen US dollar beschikbaar gesteld om te voorzien in de benodigde medische apparatuur en een patiëntmanagementsysteem voor het AZP.  Beide financieringen betreffen concessionele leningen met een grace period van vier jaar en een rente van 4,6 procent. 

 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina