Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Feestelijke oplevering beddenhuis AZP

Feestelijke oplevering beddenhuis AZP

03/10/2019 15:37 - Merredith Bruce

Feestelijke oplevering beddenhuis AZP

Minister Antoine Elias en Ofid-directeur-generaal Abdulhamid Alkhalifa nemen een kijkje in het opgeleverde beddenhuis. Foto: Stefano Tull  

PARAMARIBO - De grondige opknapbeurt van het beddenhuis van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) vordert. Woensdag was de oplevering van het deel van de vierde etage noord, waar de afdeling Neurologie is gehuisvest.

Bijzonder daaraan was de aanwezigheid van Abdulhamid Alkhalifa, directeur-generaal van het Opec Fonds voor Internationale Ontwikkeling (Ofid) dat het project financiert. Hij zei dat het Ofid openstaat om nog meer projecten in Suriname financieel te ondersteunen.

Naast het rehabilitatieproject van AZP financiert het fonds de opzet en inrichting van een moderne intensivecare-unit in het ziekenhuis. "Het wordt er één met een hoogwaardige operatiekamer", zei minister Antoine Elias van Volksgezonheid.

Voor de financiering heeft het ministerie van Financiën dinsdag een leningsovereenkomst ondertekend met het Ofid. In totaal wordt 32 miljoen US dollar geleend, waarvan zes miljoen bestemd is voor de intensivecare-unit. Het restant wordt geïnvesteerd in de uitvoering van energievoorzieningsprojecten.

Alkhalifa kreeg na het formele gedeelte samen met overige delegatieleden, de minister en medewerkers van het ziekenhuis een feestelijke rondleiding door het opgeleverde gedeelte. De groep werd met zang verwelkomd op de vierde etage waar de rondleiding begon.

Elias en Lindy Liauw Kie Fa, medisch directeur van het AZP, prezen de voortvarendheid waarmee de werkzaamheden worden uitgevoerd. In 2018 is het werk aangevangen. De directeur zei op vragen van de Ware Tijd dat het werk uiterlijk mei volgend jaar totaal moet zijn afgerond. "Zelf denk ik in het eerste kwartaal al." 

Liauw Kie Fa is verheugd. "Als u kijkt naar de delen die niet en de delen die wel gerenoveerd zijn, ziet u een wereld van verschil. Het ziet er veel beter uit en u weet: hoe prettiger de omgeving, hoe beter het genezingsproces, hoe beter de werksfeer."

De minister zei tegen journalisten dat het in het gerenoveerde beddenhuis "prettiger genezen" is. "Het is geweldig wat ik hier zie. Dit is een hele opluchting voor niet alleen het personeel maar vooral voor de patiënten. Als we hier zouden komen liggen, zijn we in een zeer, zeer aangename omgeving." De oplevering van de zuidelijke vleugel heeft in augustus plaatsgehad.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina