Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Milieu-inspecteurs voeren sitdownactie

Milieu-inspecteurs voeren sitdownactie

03/10/2019 14:21 - Merredith Bruce

Enkele milieu-inspecteurs van het BOG donderdag op het terrein. Het personeel werkt vanaf vandaag tot elf uur.

Enkele milieu-inspecteurs van het BOG donderdag op het terrein. Het personeel werkt vanaf vandaag tot elf uur. Foto: Merredith Bruce  

PARAMARIBO - De bond van milieu-inspecteurs bij het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) voert vanaf donderdag een sitdownactie: tot en met elf uur 's morgens worden er alleen administratieve werkzaamheden verricht.

De milieu-inspecteurs zijn in actie gegaan uit ontevredenheid over het gesprek dat het bondsbestuur dinsdag heeft gehad met minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Alleen het personeel dat Port Health-diensten verricht op de Johan Adolf Pengel-luchthaven te Zanderij krijgt vrijstelling. "Omdat we willen voorkomen dat er ziektes het land binnenkomen", verklaart bondsvoorzitter David Bakker.

Hij vertelt dat het besluit om tot actie over te gaan vooral te maken heeft met het feit dat de minister het bondsbestuur heeft verwezen naar de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) om te onderhandelen over het wensenpakket van 2017-2018. Dit is namelijk een heet hangijzer bij de milieu-inspecteurs.

Waarom de minister de bond naar de CLO heeft doorverwezen, is voor hem een raadsel, omdat hij niet is aangesloten bij de vakcentrale. "Wij zijn geen verantwoording verschuldigd aan de vakcentrale. We zijn net als de CLO een rechtspersoon. De CLO is niet onze gesprekspartner", stelt Bakker op felle toon.

Elias is woensdag op de hoogte gesteld van de actie. De bond eist dat er spoedig wordt onderhandeld over het wensenpakket en zal volgens Bakker in geen geval daarover praten met de CLO.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina