Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sollicitatiegesprekken politierekruten uitgesteld

Sollicitatiegesprekken politierekruten uitgesteld

03/10/2019 16:33 - Naomi Hoever

Sollicitatiegesprekken politierekruten uitgesteld

Een eerdere lichting politierekruten. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Om organisatorische redenen heeft het Korps Politie Suriname (KPS) besloten om de sollicitatiegesprekken voor rekruten aan te houden. De gesprekken zouden woensdag aanvangen en een week duren, zegt Humphrey Naarden, hoofd van de publiciteitsdienst, tegen de Ware Tijd.

Sollicitanten hebben in de derde week van september hun documenten ingediend. "Wij hadden niet voorzien dat het administratief langer zou duren. We moeten nagaan of de overgelegde stukken in orde zijn." Als de gesprekken volgens planning waren doorgegaan, zou er een overlapping zijn met het administratieve deel, zegt Naarden.

Om het enthousiasme van de geïnteresseerden erin te houden, wil het KPS zo spoedig mogelijk beginnen met de gesprekken. Naarden verwacht dat ze nog deze maand kunnen plaatsvinden. De sollicitanten zullen tijdig worden ingelicht.

De sollicitatiegesprekken zijn de tweede fase van de wervingsprocedure van het KPS. Ruim tweehonderd personen hebben gereageerd op de oproep - volgens Naarden is dat "ver boven het verwachte aantal". Iets meer dan honderd sollicitanten zijn toegelaten tot de volgende fase. Daarvoor moesten documenten worden overgelegd, zoals diploma's.

De instapeisen om toegelaten te worden tot rekruut zijn dit jaar bijgesteld. Zo is de minimumleeftijd verhoogd van achttien naar twintig jaar. De maximum leeftijd is 28 jaar. In het verleden hoefden sollicitanten geen rijbewijs te hebben, nu is dat verplicht. In de praktijk blijkt dat sommige politieagenten niet kunnen uitrijden naar een melding omdat zij geen rijbewijs hebben. Dit werkt vertragend en stagnerend.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina