Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Paars in pamflet Biza/UNDP steekt DA'91

DA'91 valt over paarse kleur in verkiezingspamflet Biza/UNDP

04/10/2019 12:46 - Ivan Cairo

DA'91 wil geen paars in publieke voorlichtingsmateriaal verkiezingen.

DA'91 wil geen paars in publieke voorlichtingsmateriaal verkiezingen. Foto: dWT  

PARAMARIBO - DA’91 heeft tegenover de UNDP haar bezorgdheid geuit over het gebruik van de kleur paars in een pamflet over een voorlichtingsactiviteit over de verkiezingen. De UNDP is medesponsor van de informatiebijeenkomst voor jongeren die door het ministerie van Binnenlandse Zaken wordt georganiseerd. In de flyer is naast andere kleuren ook paars – de kleur van regeringspartij NDP - verwerkt.

De VN-organisatie is door partijvoorzitter Angelic del Castilho gevraagd zorgvuldig te werk te gaan bij het kiezen van kleuren bij het ontwerpen van flyers en voor evenementen. Voorkomen moet worden zegt ze, dat de indruk ontstaat, dat de UNDP de verkiezingscampagne van een bepaalde politieke partij ondersteunt. Het pamflet waar DA'91 over valt is overwegend geel met in twee hoeken een beetje paars.

In de flyer is ook groen en lichtblauw verwerkt; de tekst is overwegend rood en zwart. DA'91 zegt in een communiqué kennis te hebben genomen van de voorgenomen activiteit van Binnenlandse Zaken om op 11 oktober de first en second time voters te mobiliseren om hen te informeren hoe zich voor te bereiden op de komende verkiezingen. De partij zegt de UNDP erop te zullen wijzen hoe de regering de partijpolitiek de boventoon laat voeren.

"De UNDP zal meer verantwoordelijkheid moeten dragen dan alleen een overeenkomst tekenen en financiën beschikbaar stellen. Dit zodat de bedoeling van de overeenkomst zoals verwoord door de vertegenwoordiger van de UNDP in Suriname, Alexis Armstrong, dat de goede reputatie die Suriname heeft als verkiezingsorganisator niet door de NDP te grabbel wordt gegooid", stelt de oppositiepartij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina