Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schoolmediathecarissen hopen op president

Schoolmediathecarissen vestigen hoop op president

04/10/2019 08:00 - Gilliamo Orban

Schoolmediathecarissen vestigen hoop op president

Foto: maken.wikiwijs.nl/  

PARAMARIBO - Afgestudeerden van de mediatheekopleiding hopen dat president Desi Bouterse ervoor zorgt dat ze eindelijk in dienst worden genomen door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Een groep mediathecarissen heeft woensdagavond de kans gegrepen om de wens tijdens een NDP-vergadering te Tourtonne kenbaar te maken aan het staatshoofd. “We zijn gekwalificeerde krachten om te werken in een mediatheek, maar we worden niet ingezet. Waarvoor hebben we dan het diploma?”, uitte Romana Wielingen de frustraties van de mediathecarissen aan de president.

Zij is trekker van de groep van zestig afgestudeerden waarvan sommige mensen sinds 2014 de opleiding hebben afgerond. "Wij hebben brieven gestuurd naarde toenmalige onderwijsministers Shirley Sitaldin, Ashwin Adhin en Robert Peneux en nu ook naar mevrouw Lilian Ferrier, maar we hebben van geen van hen een reactie gekregen", zegt Wielingen. Ook een petitie die in november 2017 is overhandigd aan voorzitter Jenny Simons van De Nationale Assemblee en brieven gestuurd naar First Lady Ingrid Bouterse en de president mochten niet baten.

Het schrijven aan het staatshoofd dateert van juni 2019. "We hebben dan besloten om het over een andere boeg te gooien en wij zijn gaan kijken waar de president zich bevindt om het probleem aan te kaarten. Het is nu of nooit", zegt Wielingen. De president ziet graag dat de groep hun verlangen weer op papier zet en dat naar hem stuurt.

Wielingen wijst erop dat de mediatheken momenteel voornamelijk zijn bemenst door leerkrachten die niet geschikt zijn voor de job. De afgestudeerden van de Opleiding School Mediatheek Medewerkers voor het Basisonderwijs (SMMBO) zijn daar volgens haar wel geknipt voor. "Het ministerie dat kwaliteit voorstaat, werkt verborgen werkloosheid in de hand door niet gekwalificeerde krachten te laten opereren in de mediatheken", staat in de petitie die in november 2017 is aangeboden aan DNA.

Wielingen wijst erop dat er wordt geklaagd over de slechte slagingspercentages bij diverse scholen. De mediathecarissen kunnen volgens haar een bijdrage leveren om daarin verandering te brengen. "De kinderen lezen niet en wij kunnen ze stimuleren om dat te doen. En bij een mediatheek heb je educatieve lessen om meer te weten te komen", aldus Wielingen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen