Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Telesur en EBS spoedig te betalen op Centrale Markt’

Telesur en EBS werken aan betaalmogelijkheden bij Centrale Markt

05/10/2019 15:57 - Cheflin Paulus

Marktmeester John Lecton.

Marktmeester John Lecton. Foto: Facebook John Lecton  

PARAMARIBO - Het lange wachten van de marktleiding op het realiseren van betalingsmogelijkheden voor diensten van de Energiebedrijven Suriname (EBS) en telecomprovider Telesur behoort binnenkort tot het verleden, bevestigen woordvoerders van beide bedrijven tegenover de krant.

Marktmeester John Lecton klaagde eerder in de media dat hij de twee bedrijven niet snapt omdat zij hem van het kastje naar de muur sturen. De woordvoerders van beide bedrijven verzekeren dat de betaalmogelijkheden voor de gemeenschap, binnenkort een feit zijn. "Wij zijn bezig te werken aan de optie. Ik ben wel op de hoogte van de aanvragen. De leiding heeft gezegd dat ze de optie bekijkt. Er is een aanvraag bij de EBS binnengekomen en het bedrijf is zeker bereid om een optie voor incassomogelijkheden te realiseren voor de markt", belooft EBS-voorlichter Denice de Jong.

Het bedrijf heeft er namelijk niets aan om de samenleving deze diensten te onthouden. Het zou zelfs heel goed uitkomen als "wij deze diensten aan marktbezoekers kunnen aanbieden. Dan hebben wij duizenden mensen geholpen. Het is nog even wachten". Volgens Jennis Asraf, manager Corporate Communications van Telesur is het bedrijf bezig met de aanvraag van Lecton. "De aanvraag is nog in behandeling. Er zijn veel zaken die bekeken moeten worden, dus het duurt even voordat alles onderzocht is. De marktmeester krijgt zeker antwoord wanneer alles bekeken is."

Vrijdag is er al iemand van Telesur langs geweest. "Dus het is even rustig afwachten", zegt het afdelingshoofd aan de krant. Volgens Lecton zou het heel handig zijn voor de duizenden bezoekers die de markt dagelijks binnenstromen om gebruik te maken van betaalmogelijkheden. Hierbij kunnen de klanten met alle gemak op de markt hun boodschappen doen en op dezelfde plek hun betalingsverplichting in orde maken. De vraag naar de mogelijkheden is volgens de marktleiding heel groot.

De marktmeester heeft in het kader van de herinrichting enkele bedrijven benaderd mogelijkheden te bekijken om een bijkantoor op te zetten onder de markt. Lecton uitte eerder zijn bezorgdheid over de twee voornoemde bedrijven. "Over Telesur en EBS heb ik niets leuks te zeggen. Ik ben al anderhalf jaar bezig met ze en wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Als er hier drieduizend marktventers zijn en nog bezoekers erbij zou het heel leuk zijn als de bedrijven hier zouden zijn", zei de marktmeester teleurgesteld.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen