Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tjon A Joe loopt finaleplek nipt mis

Tjon A Joe loopt finaleplek nipt mis

05/10/2019 13:26 - Terence Oosterwolde

Tjon A Joe loopt finaleplek nipt mis

Renzo Tjon A Joe denkt dat het in Berlijn beter zal gaan dan in Budapest. Foto: collectie Renzo Tjon A Joe  

PARAMARIBO - Op de 50 meter vrije slag was hij vrijdag 0,14 seconde verwijderd van een finaleplek. Zaterdag op het koningsnummer scheidde zevenhonderdste van een seconde Renzo Tjon A Joe van de finale op de 100 meter vrije slag tijdens de Fina World Cup in Budapest.

"Double ouch!" is de reactie van de Surinaamse zwemmer op social media bij een plaatje van het overzicht van de heats, waarop zijn naam als negende prijkt onder de 95 deelnemers. De top acht plaatste zich voor de finale. Tegenover de Ware Tijd zegt Tjon A Joe dat de 50 en 100 meter vrij de eerste paar races van het nieuwe seizoen waren na een zwaar kamp op Trinidad en Tobago. "So it is all good. Berlijn zal vast beter verlopen. Er is dan een beetje meer rust en ik ben geacclimatiseerd aan de tijdzone", kijkt hij alvast vooruit op de World Cup in Berlijn. De vijfde etappe van het World Cup-seizoen is van 11 tot en met 13 oktober in Duitsland.

Tjon A Joe eindigde zaterdag als vierde in heat 9 in 50,19 seconden. Bij het keerpunt lag hij nog tweede na een split van 23,87. Alleen Vladimir Morozov had een snellere tijd na de eerste vijftig meter: 23,32. De Rus won de heat in 49,11. Katsuhiro Matsumoto van Japan (49,52) en de Canadees Joshua Liendo Edwards (50,12) werden tweede en derde. Morozov pakte vrijdag de titel op de 50 meter vrije slag. Zowel in de series (21,99) als finale (21,50) was hij de enige die onder de 22 seconden zwom. Op de 100 meter ging hij niet als snelste naar de finale; die eer was weggelegd voor zijn landgenoot Vladislav Grinev, winnaar van heat 10 in 49,01.

Kenzo Simons, die jaren voor Suriname is uitgekomen, maar nu onder de Nederlandse vlag zwemt, eindigde overall als 21ste in 51,18 seconden na een split van 24,11. In heat 8 was de oud-zwemmer van De Dolfijn achtste geworden. De serie werd gewonnen door de Hongaar Kristof Milak in 49,74. Op de 50 meter vrije slag had Simons vrijdag beter geboerd en liep hij nog net - op 0,04 seconde - de finale mis. Hij werd toen negende overall in 22,69 seconden. Simons, die in juli zilver pakte tijdens het Europees Jeugdkampioenschap in een personal record van 22,10, eindigde vrijdag één plek hoger dan Tjon A Joe, die tiende werd in 22,79.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina