Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vrouwenvoetbalselectie verliest ook slotwedstrijd

Vrouwenvoetbalselectie ook onderuit in slotontmoeting

06/10/2019 03:32 - Marciano Millerson

De nationale vrouwenvoetbalselectie.

De nationale vrouwenvoetbalselectie. Foto: dWT  

PARAMARIBO - De Olympische kwalificatie van de vrouwenvoetbalselectie is zaterdagavond in het Juan Ramón Loubriel stadion in Bayamón, Puerto Rico ten einde gekomen. Het nationale team verloor ook zijn laatste groepswedstrijd. Het gastland was met 1-6 sterker na een 0-3-voorsprong bij rust.

Shamaira Stekkinger was na de pauze verantwoordelijk voor het enige Surinaamse doelpunt. Twee dagen eerder (donderdag) ging de selectie roemloos met 0-10 ten onder tegen Haïti. Daarmee was plaatsing voor de finaleronde van de Concacaf regio al niet meer mogelijk.

Suriname zou met meer dan tien doelpunten van Puerto Rico moeten winnen en hopen op een misstap van de Haïtianen. Het evenement heeft duidelijk het niveauverschil met de toplanden in de regio blootgelegd. Er is werk aan de winkel voor de ontwikkeling van vrouwenvoetbal in Suriname.

Puerto Rico en Haïti sluiten maandag de wedstrijden in poule C af. De winnaar plaatst zich voor de finaleronde. Mexico, Canada en wereldkampioen de Verenigde Staten van Amerika hebben zich al gekwalificeerd. Vanuit het Caribisch Gebied plaatsen drie poulewinnaars zich; van Midden-Amerika gaan twee teams door.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina